Al BOE de 12 d’abril de 2020, es va publicar l’Ordre SND/340/2020 emparada en el Decret 463/2020, en relació amb les mesures excepcionals en matèria d’obres d’intervenció en edificis existents, amb entrada en vigor el mateix dia de la seva publicació. El seu efecte es mantindrà durant la vigència de l’estat d’alarma o les seves pròrrogues.
S’estableix:
— La suspensió de tota mena d’obra que suposi una intervenció en edificis existents, en els supòsits en què a l’immoble en què s’hagin d’executar es trobin persones NO relacionades amb l’activitat d’execució de l’obra, i que, per la seva ubicació permanent o temporal, o necessitats de circulació, i per causa de residència, treball o altres, puguin tenir interferència amb l’activitat d’execució de l’obra, o amb el moviment de treballadors o trasllat de materials.
— S’exceptuen d’aquesta suspensió les obres referides a l’apartat anterior en què, per circumstàncies de sectorització de l’immoble, no es produeixi cap interferència amb les persones no relacionades amb l’activitat de l’obra.
— Així mateix, queden també exceptuats els treballs i obres puntuals que es realitzin en els immobles amb la finalitat de realitzar reparacions urgents d’instal·lacions i avaries, així com les tasques de vigilància.
S’entén que en les obres de rehabilitació realitzades a les comunitats de propietaris, existeixen persones NO relacionades amb l’activitat d’execució de l’obra per causa de residència o de treball.
Respecte de la sectorització de les zones de treball, és molt difícil, atès que s’està intervenint o fent servir les zones comunes i en el cas d’intervencions en façanes, s’ha de tenir en compte que no és possible garantir la sectorització d’aquesta, si es té en compte que a causa del confinament les finestres, balcons i terrasses, són les úniques comunicacions que tenen els habitatges o les persones amb l’exterior.
Respecte de les obres amb caràcter d’urgència, s’ha de tenir en compte que són les emparades pel tràmit d’urgència de l’Ajuntament. S’estima que són les actuacions necessàries per garantir la seguretat, estanquitat i eliminació de toxicitat evitant així els danys a persones o coses.
Es recomana que totes les parts que intervenen a l’obra: Propietat o el seu Representant, Direcció d’Obra, Coordinador de Seguretat a la fase d’obra i Constructor, signin una acta o document de paralització de les obres en virtut de l’ementada Ordre SND/340/2020 publicada al BOE de 12/04/2020.
El dimarts 23 de maig del 2023 la Cambra de la Propietat Urbana de Girona va organitzar una jornada per parlar de les novetats de la llei d’habitatge que ha aprovat el Senat. A la jornada hi van participar la senyora Elena Vila i el senyor Antoni Calle, advocats del Servei Jurídic de la Cambra, […]
...
Si us voleu beneficiar de deduccions fiscals, heu de tenir el Certificat d’Eficiència Energètica abans d’iniciar-ne les obres El Reial Decret-Llei 18/2022, en l’article 21, estableix una deducció en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per a aquelles obres que millorin l’eficiència energètica dels habitatges, edificis o oficines. Segons el punt 5 […]
...
El gran problema de l’habitatge de lloguer és l’escassetat de pisos. No s’han aplicat polítiques que afavoreixin posar l’habitatge a lloguer La nova Ley de la Vivienda és un conjunt de mesures focalitzades a regular els preus de lloguer, no a fomentar l’oferta de pisos en lloguer Les mesures de la nova llei clarament són […]
...
L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) anuncia que te interès en rebre ofertes de venda de blocs d’habitatges plurifamiliars en construcció o totalment edificats, de conformitat amb el plec annex de característiques de situació, tècniques i d’ocupació. L’objectiu és destinar-los a ampliar el parc públic de lloguer assequible, mobilitzar el parc d’habitatges buits i fomentar la […]
...