CAT / ESP

Publicada la declaració que regularà els preus del lloguer en 31 nous municipis de les comarques gironines

Zones Tensionades

Per tal que entri en vigor aquesta regulació, farà falta que el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana la publiqui al BOE

La Generalitat dona un nou pas en la regulació dels preus de lloguer. Com ja vam comentar en aquest article, s’amplia en 31 el nombre de municipis afectats per la regulació de preus a sumar als 16 que, des de març, ja tenen el preus dels arrendaments regulats.

Tot i que la resolució del departament de territori es va publicar al DOGC d’ahir, aquesta regulació no serà aplicable fins que el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana no en faci la seva publicació al BOE, atès que aquestes regulacions són aplicació de la Llei Estatal de l’Habitatge.

Les Cambres  de la Propietat Catalanes, a través del seu Consell General de Cambres, en el tràmit d’exposició al públic d’aquesta normativa,  van presentar al·legacions en disconformitat amb aquesta política de regulació de preus que de cap manera resol el verdader problema que és l’escassetat d’habitatges de lloguer i que posa en el mateix sac la problemàtica de preus que pot viure una ciutat com Barcelona amb municipis com Porqueres, Sils o Vilobí d’Onyar.

Zona d’habitatge residencial tensionat

Les al·legacions presentades no han tingut resposta per part de Departament de Territori. És ben probable que aquest fet comporti, per part de les Cambres, la interposició d’un recurs d’apel·lació, tal i com es va fer amb el primer Decret en que es declaraven 140 municipis de Catalunya com a Zona d’habitatge residencial tensionat. Val a dir que l’oposició a aquestes primeres regulacions segueix actualment en procediments judicials interposats per les Cambres de la Propietat  conjuntament amb altres Agents del sector immobiliari.

Recordem que la declaració de les Zones Tensionades comporten que el preu dels arrendaments deixa de ser aquell que lliurement determinen les parts, propietari i arrendatari, i obligatòriament s’ha d’aplicar el preu del contracte anterior si l’habitatge ha estat llogat en algun moment dels darrers cinc anys o, si es tracta de grans tenidors, serà d’aplicació el preu resultant  del índex de preus de referència en cas de que aquest fos menor al del contracte anterior.

La determinació del preu de lloguer en les zones tensionades és una qüestió de gran complexitat perquè, a banda de la norma general, hi ha moltes excepcions a tenir en compte, en cas de nova construcció o que l’habitatge hagi estat rehabilitat, o prenen en consideració la data del contracte anterior, segons que el propietari tingui la consideració de gran tenidor o no, segons la durada que es vulgui donar al contracte, o segons les bonificacions fiscals a les que el propietari es vulgui escollir.

Totes aquestes variables fan necessari que els propietaris obtinguin l’assessorament adequat per obtenir el millor preu.

La Cambra ofereix al seus socis l’anàlisi de totes aquestes circumstàncies per tal de formalitzar el contracte de lloguer adequat a cada propietari i les seves casuístiques. Si cerques un assessorament professional, contacta amb nosaltres.

ACTUALITAT

12/07/24

El preu mitjà de lloguer a la ciutat de Girona supera per primera vegada a la història els 800 euros

En els darrers dos anys totes les poblacions gironines analitzades han registrat el seu màxim històric del preu del lloguer. A la ciutat de Girona el lloguer ha pujat un 5,9%, a Figueres el preu del lloguer és un 9% més alt que fa un any i a Olot ha crescut gairebé un 6%. La […]

...

04/07/24

Publicada la declaració que regularà els preus del lloguer en 31 nous municipis de les comarques gironines

Per tal que entri en vigor aquesta regulació, farà falta que el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana la publiqui al BOE La Generalitat dona un nou pas en la regulació dels preus de lloguer. Com ja vam comentar en aquest article, s’amplia en 31 el nombre de municipis afectats per la regulació de preus a […]

...

02/07/24

El Ministeri de Consum estudia introduir l’IVA als pisos turístics per reduir-ne l’oferta il·legal

El Ministeri de Consum està plantejant una sèrie de mesures que cerquen l’eliminació de la publicitat de pisos turístics il·legals a plataformes d’Internet i la limitació dels lloguers i l’aplicació de l’IVA en l’activitat de pisos turístics a Espanya. Així ho ha manifestat recentment en Pablo Bustinduy, ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030. […]

...

20/06/24

No és exigible l’impost de plusvàlua en la dissolució del condomini sobre un bé immoble

La Direcció General de Tributs (DGT) ha resolt a la consulta de 15 de febrer de 2024, V0123/2024 que, amb la dissolució de comunitat de béns formada per un únic bé que s’adjudica a una de les comuneres que compensa econòmicament la resta dels comuners, no es produeix el fet imposable de l’Impost de Plusvàlua […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Vendes

Agència immobiliària Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 20 06 16
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959


Tel.

MENU