CAT / ESP

Increment de l’impost de béns immobles i la taxa municipal d’escombraries a Girona, Figueres, Olot, Sant Feliu de Guíxols i Palamós

Increment de l’impost de béns immobles i la taxa municipal d’escombraries

Com succeeix cada any per aquestes dates, els ajuntaments comencen a tramitar l’aprovació de les ordenances fiscals que determinaran, entre altres aspectes, els impostos, preus públics i taxes municipals que s’aplicaran durant l’exercici de 2024.

En les aprovacions inicials d’aquestes ordenances pels municipis de Girona, Figueres, Olot, Sant Feliu de Guíxols i Palamós (municipis on la Cambra de la Propietat Urbana de Girona té oficines), s’observa un increment generalitzat de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i molt significatiu de la taxa de gestió de residus (escombraries).

Girona

En el cas del municipi de Girona, en el ple de l’ajuntament del dia 26 d’octubre, es van aprovar les ordenances fiscals de l’any 2024, en les quals es contempla una pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del 3,6%, tant per a les finques urbanes com per a les rústiques. Pel respecta a la taxa municipal de gestió de residus (escombraries), l’augment és del 25,86%. Això significa que, en el cas dels pisos, es passarà de pagar 170,80€ a 214,98€ i, en el cas de les cases, de 240,68€ a 302€.

Figueres

A Figueres, l’IBI tindrà un increment del 4% per a finques urbanes i rústiques. Per altra banda, la taxa de gestió de residus (escombraries) augmentarà un 4%, passant de 144,42€ a 151€ anual, tant per als pisos com per a cases, essent un dels increments més moderats dels municipis analitzats.

Olot

Respecte a Olot, l’IBI s’incrementarà en un 3,5% per a finques urbanes i rústiques i la taxa d’escombraries en un 18,5%, el que suposarà (tenint en compte que en aquest municipi es paga segons el valor cadastral de la finca) que s’haurà de pagar una mitjana de 38€ anuals més.

Palamós

Finalment a Palamós, l’IBI experimentarà un augment del 8,8%, i la taxa de gestió de residus d’un 15%, passant de pagar 132,30€ per habitatge a 152,15€.

 

Els ajuntaments justifiquen la pujada de l’IBI per l’increment de la inflació. En el cas de la taxa d’escombraries, que experimentarà una de les pujades més altes en molt de temps, ho justifiquen amb l’increment de les despeses i costos dels serveis i com una conseqüència de l’aplicació de la nova llei de residus que obliga al fet que, a partir del 2025, la taxa cobreixi el 100% del cost real del servei.

Aquest augment dels impostos ha generat una queixa de molt petits propietaris que veuen com els impostos i taxes que graven les seves propietats no deixen de pujar mentre, per altra banda, se’ls limita la possibilitat d’actualitzar el lloguer conforme a la inflació (recordem que s’ha limitat al 2% per al 2024 i al 3% per al 2024), així com la renda que poden demanar (la nova llei estatal de l’habitatge preveu la limitació dels lloguers d’habitatges en les zones de mercat tensionat); a més de l’increment dels costos de manteniment de les finques que també pateixen.

ACTUALITAT

24/05/24

Els lloguers de temporada queden fora de la regulació dels preus del lloguer

El dia 24 d’abril, la Generalitat de Catalunya va publicar el Decret-Llei 6/2024, el qual servia per regular els lloguers de temporada i els imposava les mateixes limitacions que la Llei de l’Habitatge aplicava als lloguers d’habitatges habituals. Aquest Decret-Llei, per tal de mantenir la seva vigència, necessitava ser convalidat pel Parlament de Catalunya però, […]

...

22/05/24

Deduccions a l’IRPF per als nous contractes de lloguer

Bonificacions fiscals a l’IRPF per a nous contractes de lloguer La Llei per al dret a l’habitatge estableix que, en els nous contractes d’arrendament a partir de l’1 de gener de 2024, els propietaris d’un habitatge passen de rebre una reducció general del 60% del rendiment per lloguer d’ús d’habitatge a l’IRPF a rebre una […]

...

03/05/24

Nou Decret de mesures urgents que afecta al lloguer d’habitatges per temporada i per habitacions

El nou Decret llei 6/2024, del 24 d’abril, de mesures urgents en matèria d’habitatge a Catalunya, regula els lloguers d’habitatges per temporada o per habitacions en zones declarades de mercat residencial tensat, per tal de limitar també els preus del lloguer a aquests tipus d’arrendaments que no estaven inclosos a la regulació de preus del […]

...

25/04/24

Aprovat pel Govern de la Generalitat un Nou Decret Llei que regula els lloguers de temporada i d’habitació

El Govern ha aprovat un Decret llei que regula els lloguers de temporada i d’habitacions i que entrarà en vigor al dia següent de la seva publicació al DOGC. Aquesta és la nota de premsa publicada per la Generalitat. En els propers dies us oferirem el nostre resum, un cop hàgim estudiat detingudament el contingut […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Vendes

Agència immobiliària Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 20 06 16
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959


Tel.

MENU