La Generalitat ha publicat aquest 22 de Març la convocatòria que permet presentar la sol·licitud d’ajuts per aquelles obres de rehabilitació d’edificis, siguin Comunitats de Propietaris o Habitatges unifamiliars i als habitatges individualment considerats.
La Resolució de la Generalitat desenvolupa i concreta el Real Decreto 853/2021 publicat per l’estat a el passat mes d’octubre i regula tres programes:
* No cal acreditar la residencia habitual i permanent dels habitatges a nivell d’edifici en el Programa 3.
* Pel Programa 4 si caldrà acreditar la residencia habitual i permanent en el moment de la sol·licitud d’ajuts.
Termini i forma de presentació de les sol·licituds
El termini d’obertura de presentació de sol·licituds es de 20 dies pel Programa 3, 30 dies pel programa 4, i 40 dies pel programa 5 a comptar d’aquest 23 de Març, i finalitza el 31 de desembre de 2022 inclòs.
Les sol·licituds de subvenció s’han de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà del formularis en línia que estaran a disposició dels sol·licitants al Portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya.
Per tal de professionalitzar la gestió de les subvencions i accedir als ajuts, caldrà una tramitació prèvia, en el cas del programa 3 a nivell d’edifici, que serà realitzada, sense cost per als beneficiaris de les subvencions, per les oficines tècniques de rehabilitació i per les oficines de rehabilitació municipals i comarcals.
Actuen com oficines tècniques de rehabilitació, els col·legis professionals d’administradors de finques, d’arquitectes i d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació que es i actuen com a oficines de rehabilitació les municipals i comarcals.
En el Programa 4 a nivell d’habitatges i en el programa 5 del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i/o la redacció de projectes de rehabilitació actuen com a oficines de rehabilitació les municipals i comarcals.
Serà compatible i complementari, en tots els programes, l’actuació de professionals amb caràcter d’agent o gestor de rehabilitació facultats per la propietat de l’edifici i, si s’escau, la cessió del dret de cobrament de la subvenció al seu favor.
Les actuacions de rehabilitació per les quals es sol·licitin aquests ajuts, han de tenir llicència municipal abans de començar les obres.
Tot i que s’acaba de publicar la convocatòria les sol·licituds poden incloure actuacions iniciades a partir de febrer de 2020, poden estar finalitzades en el moment de presentar-se la sol·licitud.
Podeu consultar la informació sobre les subvencions, els beneficis fiscal, les actuacions de rehabilitació realitzables i els requeriments d’estalvi energètic que s’exigeixen en aquesta publicació feta pel Consell de Cambres de la Propietat.
Correspon als òrgans de la Generalitat la instrucció i resolució de les sol·licituds presentades. El termini màxim per dictar la resolució i notificar-la és de tres mesos, a comptar de l’endemà de la data de presentació de la sol·licitud. En cas que no s’hagués rebut resolució en aquest termini, la sol·licitud s’entendrà desestimada.
L’atorgament de les subvencions està condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a l’any 2022 en el moment de la resolució de la concessió.
Ha començat una nova legislatura a Catalunya, en què el PSC governarà en solitari. No obstant això, necessitarà el suport d’altres formacions polítiques per a aprovar les principals lleis del mandat. Per aquest motiu, el PSC ha establert uns Acords de Govern amb Esquerra Republicana de Catalunya i els Comuns, fet que ha permès tant […]
...
La cèdula d’habitabilitat és el document administratiu que certifica que un habitatge compleix les condicions necessàries per poder-hi viure. Aquest certificat l’ha d’expedir la Generalitat de Catalunya i determina que l’habitatge no presenta riscos per a la seguretat i salut dels inquilins. Obligatorietat Aquesta cèdula és necessària en qualsevol transmissió, ja sigui que es vulgui […]
...
El Certificat d’Eficiència Energètica (CEE) és un document oficial que informa sobre el consum d’energia i les emissions de CO₂ d’un habitatge. Aquest certificat classifica l’habitatge en una escala que va de la lletra A (màxima eficiència) a la G (mínima eficiència). Aquesta classificació es basa en factors com l’aïllament tèrmic, l’orientació de l’habitatge, els […]
...
Davant l’incompliment de pagament dels rebuts de lloguer per part d’un arrendatari és ben segur que algun arrendador hagi considerat donar de baixa els subministraments, com a mesura forçosa i per tal d’aconseguir cobrar el deute del llogater. No obstant això, convé saber que no és legal tallar els subministraments a un arrendatari. En el […]
...