Després de que en una primera resolució de l’Agencia Catalana de l’Habitatge , publicada el 20 de setembre, es declaressin àrees de mercat d’habitatge tens els municipis de Blanes, Figueres, Girona i Salt i per tant, es donés continuïtat en aquets municipis a la regulació de preus de lloguer prevista en la Llei de Contenció de rendes, ara, en un segon expedient, s’afegeixen les localitats d’Olot, Palafrugell, Llagostera i Sant Feliu de Guíxols.
Aquest segon expedient està, des d’aquest mateix dimecres 24 de novembre, en tràmit d’exposició al públic per un període de 7 dies. Finalitzats els tràmits administratius d’aquest expedient i publicada la pertinent resolució, aquests municipis els tornarà a ser aplicable la regulació de preus de lloguer.
La llei preveia la regulació dels lloguer només per aquells municipis que ho sol·licitin, si bé, pel primer any de la seva entrada en vigor ja determinava un nombre de municipis d’aplicació obligatòria, arribat el 21 de setembre del 2021 s’acababa aquesta obligatorietat, es així que des de aquesta data els municipis de Olot, Palafrugell, Llagostera i Sant Feliu de Guíxols tenen actualment llibertat per a establir, com a preu de lloguer, aquell import que lliurament acordin propietaris i llogaters.
Ben aviat quant es publiqui la resolució de l’ACH, aquets municipis els hi tornarà a ser aplicable els preus regulat per la llei de Contenció de rendes.
Cal recordar que aquesta llei de Contenció de rendes ha estat impugnada davant el Tribunal Constitucional tant pel Partit Popular com pel mateix govern d’Espanya i que en el projecte de Ley de la Vivienda que properament es debatrà a les Corts s’hi preveu una nova regulació dels lloguers en principi més ponderada que la prevista en la legislació catalana.
Es evident que properament seguirem parlant de la regulació dels lloguers, regulació que perjudica especialment als propietaris que tenen els pisos en millors condicions, i desincentiva la rehabilitació d’habitatges i als inversors, que són qui aporten els habitatges al mercat de lloguer.
El dimarts 23 de maig del 2023 la Cambra de la Propietat Urbana de Girona va organitzar una jornada per parlar de les novetats de la llei d’habitatge que ha aprovat el Senat. A la jornada hi van participar la senyora Elena Vila i el senyor Antoni Calle, advocats del Servei Jurídic de la Cambra, […]
...
Si us voleu beneficiar de deduccions fiscals, heu de tenir el Certificat d’Eficiència Energètica abans d’iniciar-ne les obres El Reial Decret-Llei 18/2022, en l’article 21, estableix una deducció en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per a aquelles obres que millorin l’eficiència energètica dels habitatges, edificis o oficines. Segons el punt 5 […]
...
El gran problema de l’habitatge de lloguer és l’escassetat de pisos. No s’han aplicat polítiques que afavoreixin posar l’habitatge a lloguer La nova Ley de la Vivienda és un conjunt de mesures focalitzades a regular els preus de lloguer, no a fomentar l’oferta de pisos en lloguer Les mesures de la nova llei clarament són […]
...
L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) anuncia que te interès en rebre ofertes de venda de blocs d’habitatges plurifamiliars en construcció o totalment edificats, de conformitat amb el plec annex de característiques de situació, tècniques i d’ocupació. L’objectiu és destinar-los a ampliar el parc públic de lloguer assequible, mobilitzar el parc d’habitatges buits i fomentar la […]
...