CAT / ESP

Les comarques gironines van registrar el màxim històric de preu del lloguer durant el 2023

Evolució dels preus dels lloguers a les comarques gironines

A la ciutat de Girona el darrer trimestre es va tancar amb un preu de lloguer de 722,66€, un 9,5% menys que el tercer trimestre. Olot lidera l’augment del preu del lloguer amb un increment del 12,1%, mentre que a Figueres va augmentar un 9,3% durant el 2023

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona ha publicat el seu informe trimestral del preu del lloguer, elaborat a partir de les dades de fiances registrades, aspecte que permet fer una anàlisi de l’evolució durant tot l’any 2023. En el global de l’any, totes les poblacions analitzades (Girona, Figueres, Olot i la zona de costa) han viscut un encariment del preu del lloguer, si bé les xifres varien de manera dispar.

A Girona ciutat, l’any es va tancar amb un preu de lloguer de mitjana de 722,66€. Això representa un increment anual d’un 4,2%. Cal destacar que, en tres dels quatre trimestres del 2023, hi va haver una tendència alcista, arribant fins al màxim històric del tercer trimestre on es van fregar els 800€ de preu mitjà. En el darrer trimestre de l’any es va fer una important correcció a la baixa, amb un descens del preu d’un 9,5% respecte al tercer trimestre.

Olot és la població estudiada que presenta un increment més alt, del 12,1% en un any. El 2023 es va tancar amb un preu de lloguer de 583,53€, en comparació als 520,60€ en què havia tancat el 2022. L’any passat es va tancar amb un màxim històric del preu mig de lloguer a la capital garrotxina. I és que només entre el tercer trimestre i el quart, l’increment ja va ser d’uns 40€ (un augment del 7,2%).

Figueres és una altra de les poblacions gironines que han registrat l’increment més alt de l’any i alhora el màxim històric de lloguer durant el darrer trimestre. El 2023 es va tancar amb un preu de lloguer mitjà de 577,90€, el que representa un 9,3% més que l’any anterior.

A la zona de la costa la variació del preu del lloguer va ser del 2,3%, és el creixement més petit en l’últim any. Tot i això, en el darrer trimestre es va assolir un sostre de preu del lloguer en les poblacions situades entre Sant Feliu de Guíxols i Palamós, amb un preu mig de 725,81€. A finals de 2022 el preu del lloguer era de 705,98€ de mitjana. En la comparativa trimestral, el lloguer va augmentar un 6% entre el tercer i el quart trimestre.

Evolució del preu del lloguer durant els últims cinc anys 

En els darrers cinc anys, els lloguers a la demarcació de Girona tenen una clara tendència alcista. La població on s’ha encarit més el preu de lloguer és Olot, on s’ha produït un increment del 30% en els últims cinc anys. Està seguit per la zona de la costa on el preu mitjà de lloguer trimestral ha augmentat un 25%. Mentre que a Figueres s’ha registrat un ascens del 22% i a Girona un 15%.

Totes les poblacions també han superat amb escreix els preus de lloguer previs a la crisi immobiliària del 2008. A Girona, el preu del lloguer s’ha incrementat en 193,84€, que representa un 34,05% més. A Olot el lloguer s’ha encarit en 115,56€, equivalent a un 26,69% més. A la costa la variació ha estat del 19,27%, és a dir, uns 114,16€ més. Mentre que a Figueres els lloguers només han augmentat en 43,14€, el que representa un 8,5%. Com a referència comparativa, la variació de l’IPC al llarg d’aquest període és del 33,1%. Per tant, el creixement dels preus de lloguer ha sigut clarament inferior a la variació de l’IPC a la majoria de poblacions. Tan sols a Girona, l’increment del lloguer ha sigut similar al de l’IPC.

Menys contractes registrats

Mentre els preus dels lloguers s’enfilen, s’ha reduït el nombre de nous contractes concertats. Això és un reflex de la dificultat per accedir als habitatges de lloguer generat per una baixa oferta d’immobles i una escalada de preus. Durant el 2023 el nombre de contractes s’ha reduït en totes les demarcacions. La reducció més important la trobem Figueres amb un descens de l’ordre del 16,9%. Girona i Olot presenten un descens similar, del 12,2% i el 12% respectivament. A la zona de costa la disminució no és tan significativa, en un descens de contractes de 4,2%.

Descarrega l’informe

 

Sobre la Cambra de la Propietat Urbana de Girona

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona és una entitat associativa sense ànim de lucre. Fundada fa més de cent anys, el 6 de juny de 1920 per un grup de propietaris de les comarques gironines. Actualment, té més de 5.000 socis i sis oficines distribuïdes pel territori: dues a Girona, una a Figueres, una a Olot, una a Palamós i una a Sant Feliu de Guíxols.

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona neix amb la voluntat d’estar al servei dels propietaris gironins, posant a la seva disposició totes les eines que poden necessitar per gestionar les propietats. La Cambra, per fer-ho possible, disposa de diversos departaments especialitzats amb professionals altament qualificats. Ofereix un servei integral que ens converteix en un instrument eficaç i solvent per resoldre tota mena de qüestions vinculades al patrimoni immobiliari.

ACTUALITAT

24/05/24

Els lloguers de temporada queden fora de la regulació dels preus del lloguer

El dia 24 d’abril, la Generalitat de Catalunya va publicar el Decret-Llei 6/2024, el qual servia per regular els lloguers de temporada i els imposava les mateixes limitacions que la Llei de l’Habitatge aplicava als lloguers d’habitatges habituals. Aquest Decret-Llei, per tal de mantenir la seva vigència, necessitava ser convalidat pel Parlament de Catalunya però, […]

...

22/05/24

Deduccions a l’IRPF per als nous contractes de lloguer

Bonificacions fiscals a l’IRPF per a nous contractes de lloguer La Llei per al dret a l’habitatge estableix que, en els nous contractes d’arrendament a partir de l’1 de gener de 2024, els propietaris d’un habitatge passen de rebre una reducció general del 60% del rendiment per lloguer d’ús d’habitatge a l’IRPF a rebre una […]

...

03/05/24

Nou Decret de mesures urgents que afecta al lloguer d’habitatges per temporada i per habitacions

El nou Decret llei 6/2024, del 24 d’abril, de mesures urgents en matèria d’habitatge a Catalunya, regula els lloguers d’habitatges per temporada o per habitacions en zones declarades de mercat residencial tensat, per tal de limitar també els preus del lloguer a aquests tipus d’arrendaments que no estaven inclosos a la regulació de preus del […]

...

25/04/24

Aprovat pel Govern de la Generalitat un Nou Decret Llei que regula els lloguers de temporada i d’habitació

El Govern ha aprovat un Decret llei que regula els lloguers de temporada i d’habitacions i que entrarà en vigor al dia següent de la seva publicació al DOGC. Aquesta és la nota de premsa publicada per la Generalitat. En els propers dies us oferirem el nostre resum, un cop hàgim estudiat detingudament el contingut […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Vendes

Agència immobiliària Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 20 06 16
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959


Tel.

MENU