La Cambra de la Propietat Urbana de Girona i el Col·legi d’Advocats de Girona han signat recentment (14/11/2018) un conveni que té com a objectiu fer difusió i donar a conèixer a la ciutadania l’existència del procediment de mediació com alternativa judicial a la resolució de conflictes, especialment en l’àmbit de la contractació i de les comunitats de propietaris.
Aquesta via extrajudicial de resolució de conflictes requereix necessariament la voluntat expressa de les parts en conflicte, que de mutu acord se sotmeten a aquest sistema de resolució voluntàriament.
El Col·legi d’Advocats de Girona té constituït, dins de la seva estructura, el seu Centre de Mediació, per portar a terme procediments de mediació com a sistema de resolució de conflictes alternatiu a la via judicial.
La mediació és un sistema diferent de la conciliació, la negociació o l’arbitratge, i és una eina alternativa a la resolució judicial, que en moltes ocasions s’allarga excessivament en el temps.
El conveni recull que previ al inici de la prestació d’un servei de mediació, caldrà en cada cas fer una sessió informativa per tal d‘exposar a les parts el concepte de mediació, el seu abast, així com els seus principis d’independència, autonomia, neutralitat, imparcialitat i confidencialitat. Una vegada informades les parts en conflicte, decidiran voluntàriament si opten per aquest sistema de resolució.
La Cambra de la Propietat de Girona sempre ha confiat en les vies de resolució extrajudicial dels conflictes, en la mesura que sigui possible i acceptada per les parts.
L’acord l’han signat el President de la Cambra de la Propietat Urbana, Esteve Hugas i Mauricia, i el del Col·legi d’Advocats, Carles McCragh i Prujà.
Aquest és un tema controvertit, ja que la resposta és depèn de cada cas concret. Per tant, aquesta resposta variarà segons el supòsit i el tipus de reparació que s’hagi de portar a terme. No obstant això, com a regla general, com a propietari que té l’ús privat de la terrassa, li correspon el manteniment […]
...
El passat dia 3 d’abril de 2025 va entrar en vigor La Llei Orgànica 1/2025, de 2 de gener, de mesures en matèria d’eficiència del servei públic de justícia i els judicis ràpids contra els ocupants d’habitatges. Aquesta llei modifica, entre altres qüestions, molta part de la legislació processal. En concret, modifica el procediment d’instrucció […]
...
Durant l’any 2024, el preu dels lloguers a les comarques gironines va disminuir, coincidint amb l’aplicació de la regulació dels preus del lloguer. La regulació també va portar a una forta disminució dels nous contractes de lloguer registrats: a Olot el descens va ser d’un 18% en un any. Per altra banda, es van desplomar […]
...
El primer pas és saber com fer la valoració d’una propietat en 5 passos. Si estàs pensant en posar a la venda el teu immoble, primer cal saber per quin preu el podràs posar al mercat i hauràs de diferenciar entre el preu de sortida i el preu final de venda, ja que molt probablement […]
...