CAT / ESP

Avals de l’Institut del Crèdit Oficial, ICO, per a l’adquisició del primer habitatge

Avals de l’Institut del crèdit oficial, ICO, per a l’adquisició del primer habitatge

El passat 13 de febrer, el Consell de Ministres va aprovar un acord on es van fixar les condicions necessàries per tal que el “Ministerio de la Vivienda y Agenda Urbana” procedeixi a signar amb l’ICO una línia d’avals per a la compra del primer habitatge.

Segons fons governamentals, l’objectiu d’aquesta línia d’avals és el de facilitar l’accés als joves al mercat de l’habitatge. Segons les mateixes fons, aquests avals facilitaran l’accés a una hipoteca a més de 50.000 persones que, essent solvents, no han pogut estalviar prou per poder comprar un habitatge.

Així doncs, el propòsit principal d’aquests avals és que els ciutadans no hagin de destinar més del 30% del seu salari a pagar una hipoteca.

En què consisteixen els avals ICO?

Aquests avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), de fins a 2.500 milions d’euros, van destintats a cobrir el 20% dels crèdits hipotecaris, tret que l’habitatge tingui una qualificació energètica D o superior- A-B o C- (si fos així, es podria arribar a obtenir un aval del 25%). Aquests avals seran gestionats per l’ICO, d’acord amb el conveni que signarà el “Ministerio de la Vivienda y Agenda Urbana”. El préstec per avalar es formalitzarà amb un contracte entre l’entitat de crèdit i els adquirents, sense cap cost per la persona beneficiaria ni per l’entitat financera.

Aquest aval complementarà el percentatge màxim que concedeixen les entitats bancàries en les hipoteques (de forma general atorguen un 80% del cost de l’habitatge).

No es podrà escollir el preu de l’habitatge

El conveni entre l’ICO i el “Ministerio de la Vivienda y Agenda Urbana”, determinarà un límit màxim del preu de venda o taxació de l’habitatge, que variarà en funció del territori on es trobi.

Durada màxima d’aquests avals

L’aval tindrà una durada màxima de 10 anys, amb independència de l’amortització del préstec. Durant aquest termini, l’habitatge haurà de ser la residència habitual de la persona avalada.

Requisits per poder sol·licitar l’aval

L’aval es mantindrà vigent sempre que constitueixi la residència permanent del beneficiari.

El termini per formalitzar els préstecs finalitzarà el dia 31 de desembre de l’any 2025, encara que el mateix conveni podrà ampliar aquest termini.

 

Nota informativa

S’ha de tenir en compte que l’Acord aprovat pel Consell de Ministres fa referència als criteris dels avals per les hipoteques, però encara falta signar el Conveni amb les entitats bancaries i amb l’Institut de Crèdit Oficial, motiu pel qual s’haurà d’esperar i valorar les condicions del citat Conveni.

ACTUALITAT

22/07/24

És legal tallar els subministraments a un arrendatari que no abona els rebuts del lloguer?

Davant l’incompliment de pagament dels rebuts de lloguer per part d’un arrendatari és ben segur que algun arrendador hagi considerat donar de baixa els subministraments, com a mesura forçosa i per tal d’aconseguir cobrar el deute del llogater. No obstant això, convé saber que no és legal tallar els subministraments a un arrendatari. En el […]

...

12/07/24

El preu mitjà de lloguer a la ciutat de Girona supera per primera vegada a la història els 800 euros

En els darrers dos anys totes les poblacions gironines analitzades han registrat el seu màxim històric del preu del lloguer. A la ciutat de Girona el lloguer ha pujat un 5,9%, a Figueres el preu del lloguer és un 9% més alt que fa un any i a Olot ha crescut gairebé un 6%. La […]

...

04/07/24

Publicada la declaració que regularà els preus del lloguer en 31 nous municipis de les comarques gironines

Per tal que entri en vigor aquesta regulació, farà falta que el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana la publiqui al BOE La Generalitat dona un nou pas en la regulació dels preus de lloguer. Com ja vam comentar en aquest article, s’amplia en 31 el nombre de municipis afectats per la regulació de preus a […]

...

02/07/24

El Ministeri de Consum estudia introduir l’IVA als pisos turístics per reduir-ne l’oferta il·legal

El Ministeri de Consum està plantejant una sèrie de mesures que cerquen l’eliminació de la publicitat de pisos turístics il·legals a plataformes d’Internet i la limitació dels lloguers i l’aplicació de l’IVA en l’activitat de pisos turístics a Espanya. Així ho ha manifestat recentment en Pablo Bustinduy, ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030. […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Vendes

Agència immobiliària Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 20 06 16
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959


Tel.

MENU