Reallotgem.cat és un programa impulsat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per llogar pisos privats buits per tal de poder-hi allotjar, per la via de la cessió d’ús, families en situació d’emergència econòmica i social.
Destinataris
Per una part persones en situació d’emergència econòmica i social que havent obtingut proposta favorable d’adjudicació d’habitatge per part de la Mesa d’emergències de Catalunya, estiguin pendents de reallotjament.
Per altra part Propietaris d’habitatges ubicats en els municipis en els quals hi ha casos de persones en situació d’emergència pendents de reallotjament per part de la Mesa d’emergències de Catalunya o municipal.
Captació de l’habitatge
La captació de l’habitatge anirà a càrrec de l’ajuntament corresponent, que tingui formalitzat acord amb l’Agencia Catalana de l’Habitatge.
Requisits dels habitatges:
Adjudicació
Signatura del contracte de lloguer
L’import màxim de la renda mensual dels contractes de lloguer s’ajustarà als límits establerts per la Llei 11/2020, de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatges.
En el moment de la formalització de l’arrendament, l’Agència tramitarà el pagament en una sola vegada de la renda dels primers 18 mesos de contracte i la fiança. Transcorreguts els primers 18 mesos, l’Agència podrà desistir lliurement del contracte sense haver d’indemnitzar el propietari de l’habitatge.
Reallotjament de les persones beneficiàries
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya formalitzarà una cessió d’ús amb la persona adjudicatària procedent de la Mesa d’emergències. L’import del cànon que abonaran les persones cessionàries dels habitatges i apartaments serà el resultat d’aplicar els percentatges relatius al lloguer social establerts per la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.
El Programa Reallotgem s’impulsarà entre el mes de desembre de 2020 i el mes de desembre de 2021.
Es preveu destinar 21 milions d’euros a aquesta finalitat i llogar entre 1.300 i 1.500 habitatges l’any 2021.
Aquest és un tema controvertit, ja que la resposta és depèn de cada cas concret. Per tant, aquesta resposta variarà segons el supòsit i el tipus de reparació que s’hagi de portar a terme. No obstant això, com a regla general, com a propietari que té l’ús privat de la terrassa, li correspon el manteniment […]
...
El passat dia 3 d’abril de 2025 va entrar en vigor La Llei Orgànica 1/2025, de 2 de gener, de mesures en matèria d’eficiència del servei públic de justícia i els judicis ràpids contra els ocupants d’habitatges. Aquesta llei modifica, entre altres qüestions, molta part de la legislació processal. En concret, modifica el procediment d’instrucció […]
...
Durant l’any 2024, el preu dels lloguers a les comarques gironines va disminuir, coincidint amb l’aplicació de la regulació dels preus del lloguer. La regulació també va portar a una forta disminució dels nous contractes de lloguer registrats: a Olot el descens va ser d’un 18% en un any. Per altra banda, es van desplomar […]
...
El primer pas és saber com fer la valoració d’una propietat en 5 passos. Si estàs pensant en posar a la venda el teu immoble, primer cal saber per quin preu el podràs posar al mercat i hauràs de diferenciar entre el preu de sortida i el preu final de venda, ja que molt probablement […]
...