CAT / ESP

El preu del lloguer creix a les comarques gironines durant el primer trimestre de l’any i marca un nou rècord

El preu del lloguer creix a les comarques gironines durant el primer trimestre i marca un nou rècord

A Girona ciutat el preu de lloguer és de mitjana 763€, un 14% més que fa un any. Respecte al 2022, Figueres i Olot registren un augment del 13% i la zona de la costa creix un 10%.

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona ha publicat el seu informe trimestral del preu del lloguer, elaborat a partir de les dades de fiances registrades. Les dades confirmen l’acceleració dels últims 5 anys i continuen registrant un rècord del preu des de la crisi immobiliària del 2008.

Girona és la ciutat de la província que assoleix un increment més alt, concretament del 14,3% en un any. Actualment, el preu mitjà de lloguer és 762,28€, si bé fa un any era de prop de 100 euros menys. Una tendència alcista que és similar a la resta de les poblacions gironines. Tant a Figueres i Olot el preu mitjà ha augmentat un 13% en un any, situant-se a 544€ i 540€ respectivament. Mentre que a la zona de la costa, que inclou els preus de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Calonge i Palamós, un pis es lloga per uns 705€, un 10% més que el primer trimestre de l’any 2022. Tant a Girona com a la costa, el preu és similar a la mitjana catalana, excloent la ciutat de Barcelona.

La tendència, però, no és uniforme si es comparen amb les xifres del darrer trimestre. L’informe del mercat de lloguer mostra que la capital gironina ha viscut un increment del 9% si bé el creixement no ha estat tan gran en les altres zones. Respecte a l’últim trimestre del 2022, el lloguer a Figueres i Olot ha crescut un 3% mentre que a la costa el preu de mitjana s’ha mantingut pràcticament igual.

Durant el primer trimestre es van registrar 733 contractes a la ciutat de Girona, una xifra lleugerament inferior respecte l’últim trimestre de l’any. La majoria dels contractes firmats estaven situats a la xifra de 600 i 750€ amb una superfície de mitjana de 81m2.

Perspectiva històrica

L’informe de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona evidencia que el preu del lloguer manté una recuperació pràcticament sostinguda des de la crisi immobiliària. Així doncs, si l’any 2008 un pis es llogava de mitjana a la ciutat gironina per 569€, el 2018 per 597€ fins arribar als 698€ de l’any passat. A escala global el lloguer ha crescut un 33% en 15 anys a Girona. Una variació dels preus de lloguer és superior a l’IPC d’aquest període.

Una tendència històrica que varia a la resta de poblacions. Destaca que Figueres és el municipi que menys augment ha viscut: el preu del 2023 és només un 7% superior al que hi havia de mitjana l’any 2008 tenint en compte que s’ha passat de 507€ a 544€. A Olot l’any 2008 el preu mitjà era 433€ fins a arribar als 540€ actuals, el que representa un creixement del 24%. Finalment, a la costa s’ha registrat un augment del 19%: dels 592€ del 2008 als 705€ del 2023.

En canvi, la resta de poblacions presenten un increment dels preus del lloguer inferior a la variació de l’IPC. Destaca que Figueres és el municipi que menys augment ha viscut: el preu del 2023 és només un 7% superior al que hi havia de mitjana l’any 2008 tenint en compte que s’ha passat de 507€ a 544€. A Olot l’any 2008 el preu mitjà era 433€ fins a arribar als 540€ actuals, el que representa un creixement del 24%. Finalment, a la costa s’ha registrat un augment del 19%: dels 592€ del 2008 als 705€ del 2023.

Descarrega l’informe

 

Sobre la Cambra de la Propietat Urbana de Girona
La Cambra de la Propietat Urbana de Girona és una entitat associativa sense ànim de lucre. Fundada fa més de cent anys, el 6 de juny de 1920 per un grup de propietaris de les comarques gironines. Actualment té més de 5.000 socis i sis oficines distribuïdes pel territori: dues a Girona, una a Figueres, una a Olot, una a Palamós i una a Sant Feliu de Guíxols.

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona neix amb la voluntat d’estar al servei dels propietaris gironins, posant a la seva disposició totes les eines que poden necessitar per gestionar les propietats. La Cambra, per fer-ho possible, disposa de diversos departaments especialitzats amb professionals altament qualificats. Ofereix un servei integral que ens converteix en un instrument eficaç i solvent per resoldre tota mena de qüestions vinculades al patrimoni immobiliari.

ACTUALITAT

18/04/24

Nous recursos presentats contra la declaració de determinats municipis com a zones de mercat residencial tensionat

Departament de Territori de la Generalitat El Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya, juntament amb les següents entitats: Consell de Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya L’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya El Consell de Col·legis Territorials d’Administradors de Finques de Catalunya L’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de […]

...

18/04/24

La Generalitat inicia el tràmit per ampliar el nombre de municipis de Catalunya declarats com a àrees tenses per limitar-hi el preu del lloguer

El Departament de Territori de la Generalitat inicia la tramitació per declarar 131 nous municipis de Catalunya com a zona de mercat residencial tensat i on s’aplicaran les mesures de contenció de rendes. El Govern català ja va declarar l’agost passat 140 municipis zona de mercat residencial tensionat, als quals ara s’afegiran els nous 131. […]

...

16/04/24

Fórmules per rendibilitzar l’habitatge: la compravenda amb lloguer garantit

Hi ha múltiples possibilitats per rendibilitzar un habitatge. Una opció poc coneguda és la de compravenda amb lloguer garantit. Es tracta d’una possibilitat interessant per a aquelles persones que volen vendre el seu habitatge i, al mateix temps, continuar vivint-hi. Com el seu nom indica, la compra amb lloguer garantit consisteix en l’adquisició del ple […]

...

15/04/24

Què es va parlar durant el Col·loqui: Com afecta als propietaris la nova regulació de preus dels lloguers?

El passat dimarts es va dur a terme una conferència presencial i telemàtica que va servir per exposar els principals aspectes de la nova regulació de preus dels lloguers d’habitatges. Aquesta conferència va anar a càrrec de l’advocat dels Serveis Jurídics de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, Antoni Calle. En primer lloc, […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Vendes

Agència immobiliària Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 20 06 16
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959

MENU