CAT / ESP

El “Plan Estatal para el Aceso a la Vivienda 2022-2025” preveu ajuts per facilitar l’accés a l’habitatge

Recentment s’ha publicat el “plan estatal para el acceso a la vivienda “. Les diferents mesures i programes que incorpora aquest pla tenen com objectiu per una banda facilitar l’accés a l’habitatge als ciutadans més vulnerables, i l’emancipació dels joves, atorgant ajudes a aquests col·lectius pel pagament del lloguer, i per altra banda mesures estructurals a mig i llarg termini per tal de incrementar el parc públic d’habitatges i els habitatges públics de lloguer.

També conté programes per facilitar l’accés a l’habitatge quan es donen situacions complicades generades per violència de gènere, desnonaments, o sensellarisme entre d’altres.

Per tal de, per una banda facilitar l’emancipació del joves, i per altra banda fomentar el creixement de poblacions petites trobem un programa amb ajuts directes a la adquisició d’habitatges.

Altres programes tenen un caire més estructural i tenen com objectiu incrementar l’oferta d’habitatges de lloguer, entre ells, ajudes a l’adquisició d’habitatges per part de les administracions publiques o les seves entitats vinculades, ajuts a la promoció, tant pública com privada, d’habitatges especialment dissenyats per atendre les necessitats de la gent gran o les persones discapacitades, i incentius per a la promoció d’habitatges de lloguer en modalitats tipus cohousing. També es preveu la posada a disposició de les administracions d’habitatges de la SAREB per a destinar-los a habitatges socials o incrementar l’oferta d’habitatge social provinent de habitatges lliures de gestors privats.

Altres programes van adreçats a implementar millores d’accessibilitat als habitatges i a als edificis. Per a donar seguretat als propietaris arrendadors que lloguin habitatges a persones acollides als programes d’ajuts al lloguer d’habitatges, hi ha un programa específic que subvenciona les assegurances d’impagament de lloguers.

El Pla s’ha publicat en el BOE de 19 de gener però actualment encara no es poden presentar sol·licituds en tant que la seva gestió correspon a les administracions autonòmiques i seran aquestes qui, previ signats els corresponent convenis amb l’administració estatal, procediran a publicar les convocatòries dels ajuts amb les peculiaritats pròpies de cada territori.

Procedim a enumerar els diferents programes que conté el pla, que donada la seva extensió, anirem detallant en diferents de successives publicacions. Per tal d’oferir una visió rapida dels ajuts que afecten als lloguers incorporem un esquema amb la informació molt sintetitzada, amb detall dels seus imports, durada i els requisits que s’han de complir:

PDF amb més informació sobre els ajuts 2022 2025

ACTUALITAT

24/05/24

Els lloguers de temporada queden fora de la regulació dels preus del lloguer

El dia 24 d’abril, la Generalitat de Catalunya va publicar el Decret-Llei 6/2024, el qual servia per regular els lloguers de temporada i els imposava les mateixes limitacions que la Llei de l’Habitatge aplicava als lloguers d’habitatges habituals. Aquest Decret-Llei, per tal de mantenir la seva vigència, necessitava ser convalidat pel Parlament de Catalunya però, […]

...

22/05/24

Deduccions a l’IRPF per als nous contractes de lloguer

Bonificacions fiscals a l’IRPF per a nous contractes de lloguer La Llei per al dret a l’habitatge estableix que, en els nous contractes d’arrendament a partir de l’1 de gener de 2024, els propietaris d’un habitatge passen de rebre una reducció general del 60% del rendiment per lloguer d’ús d’habitatge a l’IRPF a rebre una […]

...

03/05/24

Nou Decret de mesures urgents que afecta al lloguer d’habitatges per temporada i per habitacions

El nou Decret llei 6/2024, del 24 d’abril, de mesures urgents en matèria d’habitatge a Catalunya, regula els lloguers d’habitatges per temporada o per habitacions en zones declarades de mercat residencial tensat, per tal de limitar també els preus del lloguer a aquests tipus d’arrendaments que no estaven inclosos a la regulació de preus del […]

...

25/04/24

Aprovat pel Govern de la Generalitat un Nou Decret Llei que regula els lloguers de temporada i d’habitació

El Govern ha aprovat un Decret llei que regula els lloguers de temporada i d’habitacions i que entrarà en vigor al dia següent de la seva publicació al DOGC. Aquesta és la nota de premsa publicada per la Generalitat. En els propers dies us oferirem el nostre resum, un cop hàgim estudiat detingudament el contingut […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Vendes

Agència immobiliària Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 20 06 16
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959


Tel.

MENU