CAT / ESP

El “Plan Estatal para el Aceso a la Vivienda 2022-2025” preveu ajuts per facilitar l’accés a l’habitatge

Recentment s’ha publicat el “plan estatal para el acceso a la vivienda “. Les diferents mesures i programes que incorpora aquest pla tenen com objectiu per una banda facilitar l’accés a l’habitatge als ciutadans més vulnerables, i l’emancipació dels joves, atorgant ajudes a aquests col·lectius pel pagament del lloguer, i per altra banda mesures estructurals a mig i llarg termini per tal de incrementar el parc públic d’habitatges i els habitatges públics de lloguer.

També conté programes per facilitar l’accés a l’habitatge quan es donen situacions complicades generades per violència de gènere, desnonaments, o sensellarisme entre d’altres.

Per tal de, per una banda facilitar l’emancipació del joves, i per altra banda fomentar el creixement de poblacions petites trobem un programa amb ajuts directes a la adquisició d’habitatges.

Altres programes tenen un caire més estructural i tenen com objectiu incrementar l’oferta d’habitatges de lloguer, entre ells, ajudes a l’adquisició d’habitatges per part de les administracions publiques o les seves entitats vinculades, ajuts a la promoció, tant pública com privada, d’habitatges especialment dissenyats per atendre les necessitats de la gent gran o les persones discapacitades, i incentius per a la promoció d’habitatges de lloguer en modalitats tipus cohousing. També es preveu la posada a disposició de les administracions d’habitatges de la SAREB per a destinar-los a habitatges socials o incrementar l’oferta d’habitatge social provinent de habitatges lliures de gestors privats.

Altres programes van adreçats a implementar millores d’accessibilitat als habitatges i a als edificis. Per a donar seguretat als propietaris arrendadors que lloguin habitatges a persones acollides als programes d’ajuts al lloguer d’habitatges, hi ha un programa específic que subvenciona les assegurances d’impagament de lloguers.

El Pla s’ha publicat en el BOE de 19 de gener però actualment encara no es poden presentar sol·licituds en tant que la seva gestió correspon a les administracions autonòmiques i seran aquestes qui, previ signats els corresponent convenis amb l’administració estatal, procediran a publicar les convocatòries dels ajuts amb les peculiaritats pròpies de cada territori.

Procedim a enumerar els diferents programes que conté el pla, que donada la seva extensió, anirem detallant en diferents de successives publicacions. Per tal d’oferir una visió rapida dels ajuts que afecten als lloguers incorporem un esquema amb la informació molt sintetitzada, amb detall dels seus imports, durada i els requisits que s’han de complir:

PDF amb més informació sobre els ajuts 2022 2025

ACTUALITAT

28/09/23

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona inaugura nova oficina a Palamós

Amb aquesta ja són sis les oficines que l’entitat té repartides pel territori gironí La Cambra de la Propietat Urbana va inaugurar ahir, dia 27 de setembre, la seva nova oficina a Palamós. L’acte va comptar amb la presència del president de l’entitat, Martí Casanovas, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig i el President del Consell […]

...

18/09/23

Recurs d’alçada contra la limitació de rendes en zones de mercat residencial tens

Davant la resolució de la Secretaria d’Habitatge declarant zones de mercat residencial tensionat a diferents municipis de Catalunya, s’ha presentat un Recurs d’alçada instat pel Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya, juntament amb: – El Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya – El Consell de Col·legis Oficials d’Agents de […]

...

07/09/23

Quines reparacions corren a càrrec de l’inquilí i quines a càrrec del propietari en un immoble de lloguer?

Quan es lloga un habitatge, un dels punts que més controvèrsia sol generar entre propietari i llogater és el fet de saber qui ha d’assumir les despeses de les reparacions o avaries de l’habitatge. Per tal d’evitar malentesos en un futur, és fonamental  que el contracte defineixi el millor possible aquestes responsabilitats. És important conèixer […]

...

28/08/23

La Generalitat determina que els propietaris de cinc habitatges o més siguin considerats grans tenidors

La Generalitat ja ha resolt la cinquantena d’al·legacions que ha rebut arran de la declaració del passat 22 de juny, quan es van assenyalar 140 municipis com a zones de mercat residencial tensionat amb l’objectiu de poder-hi limitar el preu del lloguer. Les al·legacions presentades per diferents Cambres de la Propietat i pel Consell General […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Serveis tècnics

Assessorament en reformes, certificats energètics, ITE, cèdules, valoracions Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 200 616
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959

MENU