CAT / ESP

El “Plan Estatal para el Aceso a la Vivienda 2022-2025” preveu ajuts per facilitar l’accés a l’habitatge

Recentment s’ha publicat el “plan estatal para el acceso a la vivienda “. Les diferents mesures i programes que incorpora aquest pla tenen com objectiu per una banda facilitar l’accés a l’habitatge als ciutadans més vulnerables, i l’emancipació dels joves, atorgant ajudes a aquests col·lectius pel pagament del lloguer, i per altra banda mesures estructurals a mig i llarg termini per tal de incrementar el parc públic d’habitatges i els habitatges públics de lloguer.

També conté programes per facilitar l’accés a l’habitatge quan es donen situacions complicades generades per violència de gènere, desnonaments, o sensellarisme entre d’altres.

Per tal de, per una banda facilitar l’emancipació del joves, i per altra banda fomentar el creixement de poblacions petites trobem un programa amb ajuts directes a la adquisició d’habitatges.

Altres programes tenen un caire més estructural i tenen com objectiu incrementar l’oferta d’habitatges de lloguer, entre ells, ajudes a l’adquisició d’habitatges per part de les administracions publiques o les seves entitats vinculades, ajuts a la promoció, tant pública com privada, d’habitatges especialment dissenyats per atendre les necessitats de la gent gran o les persones discapacitades, i incentius per a la promoció d’habitatges de lloguer en modalitats tipus cohousing. També es preveu la posada a disposició de les administracions d’habitatges de la SAREB per a destinar-los a habitatges socials o incrementar l’oferta d’habitatge social provinent de habitatges lliures de gestors privats.

Altres programes van adreçats a implementar millores d’accessibilitat als habitatges i a als edificis. Per a donar seguretat als propietaris arrendadors que lloguin habitatges a persones acollides als programes d’ajuts al lloguer d’habitatges, hi ha un programa específic que subvenciona les assegurances d’impagament de lloguers.

El Pla s’ha publicat en el BOE de 19 de gener però actualment encara no es poden presentar sol·licituds en tant que la seva gestió correspon a les administracions autonòmiques i seran aquestes qui, previ signats els corresponent convenis amb l’administració estatal, procediran a publicar les convocatòries dels ajuts amb les peculiaritats pròpies de cada territori.

Procedim a enumerar els diferents programes que conté el pla, que donada la seva extensió, anirem detallant en diferents de successives publicacions. Per tal d’oferir una visió rapida dels ajuts que afecten als lloguers incorporem un esquema amb la informació molt sintetitzada, amb detall dels seus imports, durada i els requisits que s’han de complir:

PDF amb més informació sobre els ajuts 2022 2025

ACTUALITAT

28/03/23

El fort increment dels lloguers de 2022 es desaccelera en el darrer trimestre de l’any

Amb la puja dels darrers anys els preus de lloguer recuperen la caiguda de la crisi immobiliària i superen els imports del 2008. La variació dels preus de lloguer és clarament inferior a l’IPC d’aquest període. La manca d’oferta de pisos en lloguer fa que el 2022 disminueixin el nombre de contractes de lloguer concertats. […]

...

23/03/23

Consells i mesures per adoptar a la llar davant la situació de sequera

Decàleg per a l’estalvi d’aigua amb petits consells i informació de servei amb un resum de les mesures a aplicar arrel de la declaració de situació d’excepcionalitat per sequera.  Alguns petits gestos sostenibles per aplicar des de casa, que estalvien grans quantitats d’aigua, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i cuidar el planeta. Si reculls […]

...

20/03/23

Torna la regulació dels preus dels lloguers

Conferència – Col·loqui sobre la Llei d’Habitatge i Estadística lloguers Catalunya Dimecres 29 de març de 2023, a les 18:00 h (Gratuït) Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, Via Laietana 22 – Sala d’Actes (sense inscripció prèvia i fins a esgotar l’aforament de la sala). També es podrà seguir en línia a través del […]

...

14/03/23

Arrendament d’una habitació: efectes fiscals

La pujada del tipus d’interès bancari i el desmesurat IPC fa que el lloguer d’una habitació s’hagi convertit en una opció per obtenir ingressos. Ara bé, en cas que ens decidim per aquesta opció, convé conèixer els aspectes fiscals més rellevants d’aquest tipus de contracte. Es perd la deducció per inversió en habitatge habitual? Aquesta […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Serveis tècnics

Assessorament en reformes, certificats energètics, ITE, cèdules, valoracions Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 200 616
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284

MENU