CAT / ESP

El “Plan Estatal para el Aceso a la Vivienda 2022-2025” preveu ajuts per facilitar l’accés a l’habitatge

Recentment s’ha publicat el “plan estatal para el acceso a la vivienda “. Les diferents mesures i programes que incorpora aquest pla tenen com objectiu per una banda facilitar l’accés a l’habitatge als ciutadans més vulnerables, i l’emancipació dels joves, atorgant ajudes a aquests col·lectius pel pagament del lloguer, i per altra banda mesures estructurals a mig i llarg termini per tal de incrementar el parc públic d’habitatges i els habitatges públics de lloguer.

També conté programes per facilitar l’accés a l’habitatge quan es donen situacions complicades generades per violència de gènere, desnonaments, o sensellarisme entre d’altres.

Per tal de, per una banda facilitar l’emancipació del joves, i per altra banda fomentar el creixement de poblacions petites trobem un programa amb ajuts directes a la adquisició d’habitatges.

Altres programes tenen un caire més estructural i tenen com objectiu incrementar l’oferta d’habitatges de lloguer, entre ells, ajudes a l’adquisició d’habitatges per part de les administracions publiques o les seves entitats vinculades, ajuts a la promoció, tant pública com privada, d’habitatges especialment dissenyats per atendre les necessitats de la gent gran o les persones discapacitades, i incentius per a la promoció d’habitatges de lloguer en modalitats tipus cohousing. També es preveu la posada a disposició de les administracions d’habitatges de la SAREB per a destinar-los a habitatges socials o incrementar l’oferta d’habitatge social provinent de habitatges lliures de gestors privats.

Altres programes van adreçats a implementar millores d’accessibilitat als habitatges i a als edificis. Per a donar seguretat als propietaris arrendadors que lloguin habitatges a persones acollides als programes d’ajuts al lloguer d’habitatges, hi ha un programa específic que subvenciona les assegurances d’impagament de lloguers.

El Pla s’ha publicat en el BOE de 19 de gener però actualment encara no es poden presentar sol·licituds en tant que la seva gestió correspon a les administracions autonòmiques i seran aquestes qui, previ signats els corresponent convenis amb l’administració estatal, procediran a publicar les convocatòries dels ajuts amb les peculiaritats pròpies de cada territori.

Procedim a enumerar els diferents programes que conté el pla, que donada la seva extensió, anirem detallant en diferents de successives publicacions. Per tal d’oferir una visió rapida dels ajuts que afecten als lloguers incorporem un esquema amb la informació molt sintetitzada, amb detall dels seus imports, durada i els requisits que s’han de complir:

PDF amb més informació sobre els ajuts 2022 2025

ACTUALITAT

28/11/22

Mesures urgents per a deutors hipotecaris

El passat 24 de novembre de 2022 es va publicar l’acord del Consell de Ministres pel qual s’aprova el Codi de Bones Pràctiques per deutors hipotecaris en situació de vulnerabilitat. El Reial Decret Llei 19/22, de 22 de novembre, indica que el Consell de Ministres aprovarà les condicions i els requisits a complir pels deutors […]

...

17/11/22

El Tribunal Suprem declara que l’extinció del condomini tributa com a guany patrimonial a l’IRPF

El Tribunal Suprem ha declarat que sí que tributa a l’IRPF la dissolució d’una comunitat de béns, o el que és el mateix, la venda per part d’un dels propietaris de part de l’habitatge i que el que es queda amb la casa compensa en metàl·lic a l’altre. És una operació molt habitual després d’un […]

...

03/11/22

Ajuts a comunitats de propietaris per a actuacions de millora d’infraestructures de telecomunicacions

A partir del 9 de setembre fins el 30 de juny de 2023 es podrán  sol·licitar els ajuts per a la millora de les infraestructures de telecomunicacions en edificis, adreçats a comunitats de propietaris d’edificis subjectes al règim de propietat horitzontal i construïts abans de l’any 2.000. La convocatòria s’emmarca en el Pla de recuperació, transformació i resiliència –finançat […]

...

27/10/22

Aspectes fonamentals de la nova llei estatal per al dret a l’habitatge

El Consell de Ministres va aprovar a principis d’any el “Proyecto de Ley por el Derecho a la Vivienda”, que actualment s’està tramitant pel procediment d’urgència a les Corts Generals, preveient-se que la seva aprovació podria tenir lloc abans de final d’any. Aquesta futura Llei estatal per al Dret a l’Habitatge incorporarà sistemes de contenció […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Serveis tècnics

Assessorament en reformes, certificats energètics, ITE, cèdules, valoracions Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 200 616
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284

MENU