CAT / ESP

El “Plan Estatal para el Aceso a la Vivienda 2022-2025” preveu ajuts per facilitar l’accés a l’habitatge

Recentment s’ha publicat el “plan estatal para el acceso a la vivienda “. Les diferents mesures i programes que incorpora aquest pla tenen com objectiu per una banda facilitar l’accés a l’habitatge als ciutadans més vulnerables, i l’emancipació dels joves, atorgant ajudes a aquests col·lectius pel pagament del lloguer, i per altra banda mesures estructurals a mig i llarg termini per tal de incrementar el parc públic d’habitatges i els habitatges públics de lloguer.

També conté programes per facilitar l’accés a l’habitatge quan es donen situacions complicades generades per violència de gènere, desnonaments, o sensellarisme entre d’altres.

Per tal de, per una banda facilitar l’emancipació del joves, i per altra banda fomentar el creixement de poblacions petites trobem un programa amb ajuts directes a la adquisició d’habitatges.

Altres programes tenen un caire més estructural i tenen com objectiu incrementar l’oferta d’habitatges de lloguer, entre ells, ajudes a l’adquisició d’habitatges per part de les administracions publiques o les seves entitats vinculades, ajuts a la promoció, tant pública com privada, d’habitatges especialment dissenyats per atendre les necessitats de la gent gran o les persones discapacitades, i incentius per a la promoció d’habitatges de lloguer en modalitats tipus cohousing. També es preveu la posada a disposició de les administracions d’habitatges de la SAREB per a destinar-los a habitatges socials o incrementar l’oferta d’habitatge social provinent de habitatges lliures de gestors privats.

Altres programes van adreçats a implementar millores d’accessibilitat als habitatges i a als edificis. Per a donar seguretat als propietaris arrendadors que lloguin habitatges a persones acollides als programes d’ajuts al lloguer d’habitatges, hi ha un programa específic que subvenciona les assegurances d’impagament de lloguers.

El Pla s’ha publicat en el BOE de 19 de gener però actualment encara no es poden presentar sol·licituds en tant que la seva gestió correspon a les administracions autonòmiques i seran aquestes qui, previ signats els corresponent convenis amb l’administració estatal, procediran a publicar les convocatòries dels ajuts amb les peculiaritats pròpies de cada territori.

Procedim a enumerar els diferents programes que conté el pla, que donada la seva extensió, anirem detallant en diferents de successives publicacions. Per tal d’oferir una visió rapida dels ajuts que afecten als lloguers incorporem un esquema amb la informació molt sintetitzada, amb detall dels seus imports, durada i els requisits que s’han de complir:

PDF amb més informació sobre els ajuts 2022 2025

ACTUALITAT

29/06/22

Oberta la convocatòria de les subvencions per al pagament de lloguer

Des del dimarts 28 de juny i fins al 15 de juliol, estarà obert el termini per demanar les subvencions per al pagament del lloguer o la cessió d’ús. Aquests ajuts van dirigits a facilitar l’accés i la permanència en un habitatge o habitació en règim de lloguer o cessió d’ús a sectors de població […]

...

23/06/22

El llibre de l’edifici

Dins del programa d’ajuts Fons Next Generation Europe, des del 21 de juny i fins el 31 de desembre de 2022, es poden presentar sol·licituds a les convocatòries de subvenció pel programa per a l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació, tal i com es […]

...

13/06/22

Dossier: El control de alquileres como medida de la política de vivienda en España (1920-1976)

La Cambra de la Propietat de Barcelona ha publicat el dossier “El control de alquileres como medida de la política de vivienda en España (1920-1976)”, elaborat per Joan Ràfols Esteve, economista, a l’abril de 1979 al número 548 de la Revista Información Comercial Española (ICE). En aquest informe es parla de la revisió de la […]

...

31/05/22

El bo de lloguer jove es podrà demanar a partir del 8 de juny

La Generalitat de Catalunya obrirà el pròxim dimecres 8 de juny el procés per sol·licitar el nou bo juvenil d’ajudes al lloguer. Els joves interessats en demanar-lo tindran deu dies per tramitar la prestació. Es calcula que d’entrada podrà beneficiar uns 10.000 joves d’entre 18 i 35 anys, que són els que s’estima que compleixen […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Serveis tècnics

Assessorament en reformes, certificats energètics, ITE, cèdules, valoracions Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 200 616
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284

MENU