CAT / ESP

Deduccions a l’IRPF per als nous contractes de lloguer

Deduccions a l’IRPF per als nous contractes de lloguer

Bonificacions fiscals a l’IRPF per a nous contractes de lloguer

La Llei per al dret a l’habitatge estableix que, en els nous contractes d’arrendament a partir de l’1 de gener de 2024, els propietaris d’un habitatge passen de rebre una reducció general del 60% del rendiment per lloguer d’ús d’habitatge a l’IRPF a rebre una reducció del 50%.

Així doncs, veiem que el canvi és negatiu per als arrendadors. No obstant, per estimular el lloguer d’habitatge habitual a preus assequibles, aquesta nova norma estableix que aquesta reducció per a propietaris del 50% pot augmentar fins al 90% en els nous contractes de lloguer d’habitatges en zones de mercat residencial tens.

 

Reduccions en l’IRPF de 2024 per als contractes d’arrendament d’habitatge subscrits a partir del dia 1 de gener de 2024

La reducció a l’IRPF pot ser del 90%

Si l’any 2024 se signa un nou contracte de lloguer d’habitatge d’immobles situats a zones de mercat residencial tens, la reducció a l’IRPF arribarà fins al 90% sempre que la renda del nou contracte sigui almenys un 5% inferior a l’última renda de l’anterior contracte, una vegada aplicada, si és el cas, la clàusula d’actualització anual del contracte anterior.

La reducció a l’IRPF pot ser del 70 %

Quan es tracti de la incorporació al mercat d’habitatges destinats al lloguer a zones de mercat residencial tens i es lloguin a joves d’entre 18 i 35 anys en aquestes àrees, o bé es tracti d’un habitatge assequible incentivat o protegit, arrendat a l’administració pública, a entitats del tercer sector o de l’economia social que tinguin la condició d’entitat sense ànim de lucre, o sigui un punt d’acollida a algun programa públic d’habitatge que limiti la renda del lloguer, la deducció augmentarà fins al 70 %.

La reducció a l’IRPF pot ser del 60 %

La deducció arribarà fins al 60 % sobre el rendiment net quan s’hagin efectuat obres de rehabilitació dins els dos anys anteriors.

Reducció del 50%

Aquesta reducció afecta a la resta d’habitatge, quan no es poden aplicar les reduccions incrementades.

 

 

Règim transitori

Tots els contractes concertats abans de l’entrada en vigor de la Llei de l’Habitatge, del 26 de maig de 2023 mantindran la reducció del 60%.

Respecte als contractes signats entre el 26 de maig de 2023 i el 31 de desembre de 2023, els hi és aplicable la reducció del 60% per a l’exercici 2023 però, a partir del 2024, la reducció aplicable serà ja la nova del 50%.

ACTUALITAT

14/06/24

És legal tallar els subministraments a un arrendatari que no abona els rebuts del lloguer?

Davant l’incompliment de pagament dels rebuts de lloguer per part d’un arrendatari és ben segur que algun arrendador hagi considerat donar de baixa els subministraments, com a mesura forçosa i per tal d’aconseguir cobrar el deute del llogater. No obstant això, convé saber que no és legal tallar els subministraments a un arrendatari. En el […]

...

07/06/24

A partir de l’1 de juliol s’hauran de complir noves mesures de seguretat als ascensors

El passat mes d’abril es va publicar el Reial decret 355/2024, de 2 d’abril, pel qual es va aprovar la Instrucció Tècnica Complementària ITC AEM 1 “Ascensors”, que regula aspectes com la posada en servei, modificació, manteniment i inspecció dels ascensors, així com l’increment de la seguretat del parc d’ascensors existents. Aquesta norma entrarà en […]

...

31/05/24

El Govern prorroga la suspensió dels desnonaments hipotecaris fins al 2028

El Consell de Ministres del passat 14 de maig va aprovar un Reial Decret Llei, pel qual es prorroguen les mesures de suspensió dels desnonaments hipotecaris, és a dir, de llançaments sobre l’habitatge habitual per a la protecció dels col·lectius vulnerables fins al 15 de maig de 2028. El Reial Decret Llei 1/2024, de 14 […]

...

24/05/24

Els lloguers de temporada queden fora de la regulació dels preus del lloguer

El dia 24 d’abril, la Generalitat de Catalunya va publicar el Decret-Llei 6/2024, el qual servia per regular els lloguers de temporada i els imposava les mateixes limitacions que la Llei de l’Habitatge aplicava als lloguers d’habitatges habituals. Aquest Decret-Llei, per tal de mantenir la seva vigència, necessitava ser convalidat pel Parlament de Catalunya però, […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Vendes

Agència immobiliària Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 20 06 16
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959


Tel.

MENU