CAT / ESP

Els preus del lloguer han pujat un 8% durant el tercer trimestre a les principals poblacions gironines

Evolució dels preus mig del lloguer a les principals poblacions gironines

A la ciutat de Girona el preu mitjà de lloguer frega per primera vegada els 800€, augmentant un 8% respecte el trimestre anterior. A Olot i a la costa els lloguers també pugen un 8% i a Figueres el creixement anual ha estat del 3,4%.

La Cambra de la propietat ha publicat el seu informe trimestral del preu del lloguer, elaborat a partir de les dades de fiances registrades. La comparativa dels preus de lloguer registrats entre el segon i el tercer trimestre del 2023 mostra variacions diferents entre poblacions. Les poblacions amb més creixement són Girona i Olot, arribant al preu mitjà de 798,79€ i 544,12€ respectivament. Cal destacar que la ciutat de Girona va mantenir la tendència alcista durant tot l’any mentre que Olot havia viscut un lleuger descens a l’anterior informe. El  tercer trimestre el preu mig de lloguer a Figueres va ser 539,70€ i a la costa 685€.

Perspectiva històrica

Amb les xifres del tercer trimestre, totes les poblacions gironines analitzades han assolit un nou rècord històric pel que fa al preu del lloguer. El mercat del lloguer continua superant les xifres prèvies a la crisi immobiliària del 2008. A Girona, durant aquest 2023, el preu del lloguer s’ha incrementat en 186,59€, cosa que representa un augment del 32,77%. A Figueres, els preus només han augmentat 30,85€, essent un increment del 6,08%. A Olot el lloguer s’ha incrementat en 99,83€, equivalent a un 23,05%, i a la zona de la Costa la variació és de 109,21€, que representa un increment del 18,44%. Cal destacar, però, que la variació dels preus de lloguer és clarament inferior a l’IPC d’aquest període que ha sigut del 33%.

Des de la Cambra de la Propietat Urbana expliquen que en l’últim any s’ha produït un augment significatiu del preu del lloguer per l’escassetat de l’oferta d’habitatges. Això es deu al conjunt de regulacions perjudicials als interessos dels arrendadors com les limitacions en les actualitzacions de la renda. La regulació dels preus dels nous contractes, l’ajornament dels procediments de desnonament per a famílies vulnerables o l’obligatorietat del lloguer social pels anomenats grans tenidors són mesures que desincentiven l’aportació d’habitatges al mercat de lloguer.

Descarrega l’informe

Sobre la Cambra de la Propietat Urbana de Girona

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona és una entitat associativa sense ànim de lucre. Fundada fa més de cent anys, el 6 de juny de 1920 per un grup de propietaris de les comarques gironines. Actualment, té més de 5.000 socis i sis oficines distribuïdes pel territori: dues a Girona, una a Figueres, una a Olot, una a Palamós i una a Sant Feliu de Guíxols.

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona neix amb la voluntat d’estar al servei dels propietaris gironins, posant a la seva disposició totes les eines que poden necessitar per gestionar les propietats. La Cambra, per fer-ho possible, disposa de diversos departaments especialitzats amb professionals altament qualificats. Ofereix un servei integral que ens converteix en un instrument eficaç i solvent per resoldre tota mena de qüestions vinculades al patrimoni immobiliari.

ACTUALITAT

26/02/24

Quins tipus d’arrendaments queden exclosos de la llei per al dret a l’habitatge?

La Llei 12/2023, de 24 de maig, per al dret a l’habitatge, va entrar en vigor el 26 de maig de 2023, tot establint nombroses mesures respecte a l’arrendament d’habitatge regulat a la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU). Per saber a quins contractes els serà d’aplicació la nova normativa de la Llei 12/2023, hem d’acudir a […]

...

19/02/24

Avals de l’Institut del Crèdit Oficial, ICO, per a l’adquisició del primer habitatge

El passat 13 de febrer, el Consell de Ministres va aprovar un acord on es van fixar les condicions necessàries per tal que el “Ministerio de la Vivienda y Agenda Urbana” procedeixi a signar amb l’ICO una línia d’avals per a la compra del primer habitatge. Segons fons governamentals, l’objectiu d’aquesta línia d’avals és el […]

...

08/02/24

Llogar un habitatge. Quines consideracions s’han de tenir en compte a l’hora d’escollir un llogater?

Si s’està pensant a llogar un habitatge, és essencial prendre totes les precaucions possibles que permet la legislació vigent, ja que la morositat en el mercat del lloguer pot constituir un greu problema més greu per als arrendadors. Per tant, resulta necessari ressaltar que, en cas d’incompliment de l’arrendatari de les seves obligacions econòmiques, l’únic […]

...

31/01/24

La justícia europea amplia el termini per reclamar les despeses hipotecàries

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha donat suport als afectats que van assumir les despeses hipotecàries després de signar el contracte de préstec amb el banc. L’any 2015, el Tribunal Suprem va declarar «abusives» les clàusules que van imposar les entitats financeres als seus clients, els quals s’havien de fer càrrec […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Vendes

Lloguers, vendes i administracions tècniques Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 20 06 16
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959

MENU