CAT / ESP

Els preus del lloguer han pujat un 8% durant el tercer trimestre a les principals poblacions gironines

Evolució dels preus mig del lloguer a les principals poblacions gironines

A la ciutat de Girona el preu mitjà de lloguer frega per primera vegada els 800€, augmentant un 8% respecte el trimestre anterior. A Olot i a la costa els lloguers també pugen un 8% i a Figueres el creixement anual ha estat del 3,4%.

La Cambra de la propietat ha publicat el seu informe trimestral del preu del lloguer, elaborat a partir de les dades de fiances registrades. La comparativa dels preus de lloguer registrats entre el segon i el tercer trimestre del 2023 mostra variacions diferents entre poblacions. Les poblacions amb més creixement són Girona i Olot, arribant al preu mitjà de 798,79€ i 544,12€ respectivament. Cal destacar que la ciutat de Girona va mantenir la tendència alcista durant tot l’any mentre que Olot havia viscut un lleuger descens a l’anterior informe. El  tercer trimestre el preu mig de lloguer a Figueres va ser 539,70€ i a la costa 685€.

Perspectiva històrica

Amb les xifres del tercer trimestre, totes les poblacions gironines analitzades han assolit un nou rècord històric pel que fa al preu del lloguer. El mercat del lloguer continua superant les xifres prèvies a la crisi immobiliària del 2008. A Girona, durant aquest 2023, el preu del lloguer s’ha incrementat en 186,59€, cosa que representa un augment del 32,77%. A Figueres, els preus només han augmentat 30,85€, essent un increment del 6,08%. A Olot el lloguer s’ha incrementat en 99,83€, equivalent a un 23,05%, i a la zona de la Costa la variació és de 109,21€, que representa un increment del 18,44%. Cal destacar, però, que la variació dels preus de lloguer és clarament inferior a l’IPC d’aquest període que ha sigut del 33%.

Des de la Cambra de la Propietat Urbana expliquen que en l’últim any s’ha produït un augment significatiu del preu del lloguer per l’escassetat de l’oferta d’habitatges. Això es deu al conjunt de regulacions perjudicials als interessos dels arrendadors com les limitacions en les actualitzacions de la renda. La regulació dels preus dels nous contractes, l’ajornament dels procediments de desnonament per a famílies vulnerables o l’obligatorietat del lloguer social pels anomenats grans tenidors són mesures que desincentiven l’aportació d’habitatges al mercat de lloguer.

Descarrega l’informe

Sobre la Cambra de la Propietat Urbana de Girona

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona és una entitat associativa sense ànim de lucre. Fundada fa més de cent anys, el 6 de juny de 1920 per un grup de propietaris de les comarques gironines. Actualment, té més de 5.000 socis i sis oficines distribuïdes pel territori: dues a Girona, una a Figueres, una a Olot, una a Palamós i una a Sant Feliu de Guíxols.

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona neix amb la voluntat d’estar al servei dels propietaris gironins, posant a la seva disposició totes les eines que poden necessitar per gestionar les propietats. La Cambra, per fer-ho possible, disposa de diversos departaments especialitzats amb professionals altament qualificats. Ofereix un servei integral que ens converteix en un instrument eficaç i solvent per resoldre tota mena de qüestions vinculades al patrimoni immobiliari.

ACTUALITAT

12/07/24

El preu mitjà de lloguer a la ciutat de Girona supera per primera vegada a la història els 800 euros

En els darrers dos anys totes les poblacions gironines analitzades han registrat el seu màxim històric del preu del lloguer. A la ciutat de Girona el lloguer ha pujat un 5,9%, a Figueres el preu del lloguer és un 9% més alt que fa un any i a Olot ha crescut gairebé un 6%. La […]

...

04/07/24

Publicada la declaració que regularà els preus del lloguer en 31 nous municipis de les comarques gironines

Per tal que entri en vigor aquesta regulació, farà falta que el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana la publiqui al BOE La Generalitat dona un nou pas en la regulació dels preus de lloguer. Com ja vam comentar en aquest article, s’amplia en 31 el nombre de municipis afectats per la regulació de preus a […]

...

02/07/24

El Ministeri de Consum estudia introduir l’IVA als pisos turístics per reduir-ne l’oferta il·legal

El Ministeri de Consum està plantejant una sèrie de mesures que cerquen l’eliminació de la publicitat de pisos turístics il·legals a plataformes d’Internet i la limitació dels lloguers i l’aplicació de l’IVA en l’activitat de pisos turístics a Espanya. Així ho ha manifestat recentment en Pablo Bustinduy, ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030. […]

...

20/06/24

No és exigible l’impost de plusvàlua en la dissolució del condomini sobre un bé immoble

La Direcció General de Tributs (DGT) ha resolt a la consulta de 15 de febrer de 2024, V0123/2024 que, amb la dissolució de comunitat de béns formada per un únic bé que s’adjudica a una de les comuneres que compensa econòmicament la resta dels comuners, no es produeix el fet imposable de l’Impost de Plusvàlua […]

...

 

 

Tota l'actualitat

SERVEIS

Oferim un ampli ventall de serveis als propietaris
Comunitats

Comunitats

Administració de comunitats de propietaris Demana CITA online
Comunitats

Lloguers

Administració de finques, contractes de lloguers
Comunitats

Advocats

Especialistes en serveis immobiliaris Demana CITA online Consulta gratuïta
Comunitats

Vendes

Agència immobiliària Demana CITA online
Comunitats

Contractes de lloguer

Formalització i redacció del contracte de lloguer personalitzat Demana CITA online

Confia'ns la venda del teu habitatge.

Som la teva garantia!

Porta'ns el teu habitatge* i et regalem la Cèdula d'Habitabilitat i el Certificat Energètic

* Per habitatge en exclusiva, a preu de mercat fixat pels nostres professionals

Altres Cambres a Catalunya

Formem part de

Girona Centre
Carrer Ciutadans, 12
Tel. 972 20 06 16
Girona Eixample
Carrer Emili Grahit, 37
Tel. 972 416 413
Figueres
Carrer Nou, 105
Tel. 972 500 821
Olot
Carrer Mulleras, 16
Tel. 972 268 350
Sant Feliu de Guíxols
Passeig dels Guíxols, 27
Tel. 972 321 284
Palamós
Av. Onze de Setembre, 12
Tel. 872 591 959


Tel.

MENU