Últimes notícies

Altres ajuts previstos en el “Plan Estatal de Vivienda 2018-2021”

ajuts

Amb aquest article acabem la sèrie que hem dedicat als ajuts del “Plan Estatal de Vivienda 2018-2021”. Hem tractat aquest ajuts del Ministeri de Foment a bastament per l’interès que tenen per a diferents menes de propietaris. En aquest sentit és un pla ambiciós que pot beneficiar propietaris de diversa tipologia. Cal recordar que ha de seguir tota una tramitació fins convertir-se en una realitat. El primer escull a vèncer és el debat que hi ha a cada comunitat autònoma sobre el document. En cas d’aprovar-se el pla aportarà un ampli ventall d’ajudes i de mesures incentivadores per tal d’aportar solucions que ajudin a resoldre els  problemes que a molts ciutadans els comporta l’accés a l’habitatge.

Leer más...

Els ajuts a la rehabilitació en el “Plan Estatal de Vivienda 2018-2021”

fotoreh

Durant les darreres setmanes hem anat publicant les novetats que inclou el “Plan Estatal de Vivienda 2018-2021”. Avui n’abordarem el penúltim capítol, el dedicat als ajuts per a la rehabilitació. Recordar que el pla presentat pel Ministeri de Foment l’estan debatent a les diferents comunitats autònomes. El projecte preveu un ampli ventall d’ajudes i de mesures que haurien de permetre aportar solucions que ajudin a resoldre els  problemes que a molts ciutadans els comporta l’accés a l’habitatge.

Leer más...

L'IPC dels lloguers es manté lluny de l'increment del cost de la vida

IPCgeneraljuny17

IPChabjuny2017

Evolucio IPC en taula


Les dades de l'Índex de Preus al Consum del tancament del mes de juny han constatat que s'ha obert una escletxa considerable en l'increment del cost de la vida per a tots els ciutadans i ciutadanes mentre que el cost dels lloguers pràcticament segueix pla. L'octubre d'aquest any, l'IPC dels lloguers es posava en el punt zero, després d'anys de baixada. El mateix mes, l'IPC general ja havia crescut un 0,7%. Així com l'IPC dels lloguers ha crescut molt discretament dècima a dècima fins arribar a l'actual 0,3%, el general s'ha anat disparant. Va arribar al seu punt àlgid el febrer d'enguany quan va créixer fins als 3 punts. Al juny, l'IPC general s'ha reduït a la meitat d'aquell 3%, però el resultat, un 1,5%, continua estant molt lluny del 0,3 dels lloguers. Per bé que aquesta situació és positiva pels llogaters, no ho és pels propietaris, que contemplem com els augmenten els costos però l'increment dels rendiments és baixíssim.

A Girona, l'increment dels lloguers continua sent moderat el segon trimestre de l'any

Grafic12ns

Tancat i revisat el moviment dels preus dels lloguers a les comarques de Girona aquest segon trimestre de 2017 s'arriba ràpidament a les següents conclusions: en primer lloc, en el conjunt de la demarcació l'increment del preu dels lloguers continua sent moderat. En el cas de Girona ciutat, per segon trimestre consecutiu se supera la mitjana de la demarcació que està situada en 500€. En el cas gironí, el preu mitjà dels lloguers és de 525€. Per contra, a Figueres el preu del lloguer disminueix respecte del primer trimestre de 2017 i se situa en 400€, el valor més repetit dels darrers anys. Finalment, a Olot es consolida i s'incrementa la pujada de preu que ja vam detectar el primer trimestre i el preu mitjà dels lloguers se situa en 390€ mensuals.

En el gràfic superior podeu veure l'evolució de preus des de 2008 fins ara. El color blau és el de Girona; el vermell el de Figueres i el verd el d'Olot.

Leer más...

Tiene dudas o sugerencias? Díganoslas.
Categoria:
Email:
Asunto:
Mensaje:
Quantos dedos tiene una mano ?

CPU-logo-petit