La convocatòria dels ajuts a la rehabilitació 2017 ja està oberta

rehabilitacio

En la nostra darrera comunicació vam esquematitzar els ajuts a la rehabilitació d’edificis previstos per aquest any 2017, segons el que dictaminen les bases reguladores de les subvencions a la rehabilitació, que la Generalitat de Catalunya ha publicat recentment (DOGC 28/4/2017). Avui us podem informar que s’acaba de publicar l’obertura del període de presentació de sol·licituds. El termini comença el 18 de maig i clou el 30 de juny per aquelles actuacions subjectes a concurrència pública competitiva; i és des del 18 de maig fins al 31 de juliol per a les sol·licituds subjectes a concurrència pública no competitiva.

Com en anys anteriors constatem que el període per a la presentació de les sol·licituds es extremadament curt, tenint en compte la complexitat de la preparació de la documentació que requereixen aquestes sol·licituds.

+ info

La Cambra, un any més amb Temps de Flors

PatiCiutadans1a

PatiCiutadans2a

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona s'ha sumat un any més a la campanya de Temps de Flors que es clou el dilluns 21 de maig. Durant tots aquests dies el pati interior de la seu del número 12 del carrer Ciutadans ha presentat una imatge excel·lent. Enguany la nostra aportació s'ha basat en l'antiga Xina. Xineses amb vestits tradicionals s'amagaven darrere ventalls i enmig d'un camp de flors que oferia un aspecte esplèndid.

El 2017 arrenca amb un increment generalitzat dels preus del lloguer a les comarques de Girona

G1

Ja ha arribat a les comarques de Girona l'onada de creixement dels preus de lloguer dels habitatges, un escenari del qual la demarcació s'havia mantingut al marge fins i tot el darrer trimestre de 2016, quan l'augment ja era un fet noticiable a les comarques de Barcelona. Estrenem, doncs, el primer trimestre del 2017 amb un augment generalitzat. A Girona ciutat, l'increment respecte el darrer trimestre de 2016 és d'un 6%, cosa que situa el preu mig d'un habitatge en 530€/mes. A Figueres l'increment és menor. Puja, però ho fa un 3,8%, situant-se el preu mitjà de lloguer en 432€/mes. El creixement més "espectacular" en percentatge es produeix a Olot, que és qui havia mantingut tot el 2016 els preus més estables. El primer trimestre de 2017 els preus s'han disparat un 8,5% i el preu mig de lloguer està ara en 380€/mes.

+ info

Les bases pels ajuts a la rehabilitació d’edificis de 2017 ja són públiques i no presenten cap modificació substancial respecte d’anys anteriors

cartell

La Generalitat de Catalunya acaba de publicar (DOGC 28/4/2017) les bases reguladores de les subvencions a la rehabilitació d’edificis.

Tot seguit fem un resum del tipus d’actuacions que són subvencionables, de les condicions i dels requeriment que exigeix la normativa.

+ info

La Cambra ofereix als propietaris assessorar i confeccionar les seves declaracions de renda i patrimoni

 

renta2--575x323


La campanya de la renda de 2016 va començar el 5 d'abril de 2017 per a la presentació telemàtica (comença l'11 de maig per a la presencial). La principal novetat és que desapareix definitivament el programa PADRE. Fins ara aquest programa ajudava a la confecció de la declaració de la renda, tot i que ja es va eliminar l'any passat per a la majoria dels contribuents i únicament va quedar relegat als declarants d'activitats econòmiques, bàsicament els treballadors autònoms.

Per segon any, els contribuents disposaran del sistema 'Renda web', que es generalitza ja per a tots els declarants, qualsevol que sigui la naturalesa de les seves rendes (del treball, capital o activitats econòmiques) i que substitueix el programa PADRE i l'esborrany de l'IRPF, ja que es tracta d'una barreja de tots dos.

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit