Catalunya crea l’Índex de lloguers

 

lloguer

La consellera Meritxell Borràs va anunciar fa pocs dies la creació de l’Índex de referència del lloguer a Catalunya. Aquesta notícia, sumada a la petició de regulació dels preus de lloguer fomentada per l’Ajuntament de Barcelona, ha creat una certa confusió sobre el paper regulador dels preus de lloguer d’aquest índex.

En primer lloc volem ressaltar la dificultat de creació d’aquest índex. Per tal que sigui efectiu l’Índex ha de recollir, i així ho anuncia el govern català, les més importants peculiaritats que afecten els immobles de lloguer, atès que no tots els habitatges són iguals. Principalment ha de tenir en compte la superfície  de l’habitatge, l’estat de conservació, si està moblat o no, la ubicació o els serveis que disposi l’edifici.

+ info

El Tribunal Suprem espanyol manté que no es poden aplicar les criteris de protecció al consumidor de la sentència del tribunal europeu sobre clàusules sòl als prestataris “no consumidors”

sol

Una sentència de la Sala Primera del Tribunal Suprem, de 18 de gener de 2017, deixa clar en relació a les clàusules sòl que no es poden aplicar les normes protectores dels consumidors a aquelles persones que no tenen aquesta condició. Concretament, el Tribunal exclou de la condició de consumidors els prestataris que van adquirir la finca, per a la qual van demanar la hipoteca, per tal d’integrar-la en una activitat empresarial o professional.

+ info

El Pla Reformar i Llogar, la millor opció pels propietaris d'immobles envellits o tancats

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona molt satisfeta del resultat de sis anys de projecte

fon 01 abans

La finca abans de la intervenció


fon 01

La finca després de la intervenció

 

Ara fa sis anys, la Cambra de la Propietat Urbana de Girona va posar en marxa per primer cop el programa Reformar i Llogar, amb l’objectiu de facilitar al propietari la reforma, rehabilitació i lloguer del seu pis buit. La gran novetat del projecte era, i continua sent, que el propietari coneix perfectament els costos de la reforma abans de començar, quan es produiria el retorn de la inversió i els especialistes de la Cambra li entreguen l’immoble claus en mà un cop aprovat el projecte de remodelació.

La crisi econòmica ha acabat convertint el projecte Reformar i Llogar en una molt bona alternativa pels propietaris d’immobles envellits o tancats i també pels clients que no es poden permetre un pis o una casa de propietat però en canvi estan disposats a pagar un lloguer assequible entrant en un immoble que després de la reforma no és que sembli nou, és que ho és.

+ info

Clàusules sòl. La reclamació extrajudicial dels imports indegudament pagats en les hipoteques amb clàusula sòl

 

sol

Finalment ha sortit publicat el Reial Decret Llei amb algunes directrius relatives a la reclamació dels  imports indegudament pagats en préstecs  hipotecaris amb clàusula sòl. Destaquem:

L’afectat ha d’iniciar el procediment presentant la reclamació.

El Banc te l’obligació de crear un procediment per  atendre les reclamacions, i un departament específic per a resoldre-les . Del procediment de reclamació n’han de poder tenir coneixement tots els consumidors així com dels departament que hagin de resoldre el cas i la seva adreça.

El Banc té 3 mesos per a respondre a la reclamació:

+ info

Els preus dels habitatges de lloguer a Girona, Figueres i Olot pugen el tercer trimestre de l’any

Grafic1

Aquest darrer trimestre de l’any el preu dels habitatges de lloguer a Girona, Figueres i Olot ha crescut de manera sensible. En el cas de Girona, el cost mitjà de lloguer se situa en 513 euros, i supera la mitjana de l’any, fixada en 500 euros. Aquesta circumstància no es produïa des de finals de l’any 2011.Pel que fa a Figueres el creixement situa ja el preu del lloguer en una mitjana de 417 euros, per sobre del valor mitjà de 400 euros. A Olot és a l’única capital on els preus ascendeix moderadament però encara es mantenen dins l’índex mitjà anual dels 350 euros. Aquestes són les xifres que proporciona un estudi que amb caire trimestral porta a terme la Cambra de la Propietat de Girona sobre aquestes tres ciutats. L’informe s’elabora en base als contractes de lloguer d’habitatges i en queden exclosos els arrendaments per a usos que no siguin l’habitatge, També hi resten a fora, els contractes de lloguer dels habitatges que tot i ser destinats a ús residencial es caracteritzen per la seva temporalitat (pisos d’estudiants, per desplaçaments laborals i altres).

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit