La Cambra de la Propietat Urbana celebra el 30è aniversari a Olot canviant a una seu més cèntrica

Inauguracio

Facana

La Cambra de la Propietat Urbana a Olot celebra aquest 2017 el trentè aniversari de la seva existència a la capital de la Garrotxa. La fita més destacada d’aquest aniversari és la nova ubicació de l’entitat, que s’ha traslladat al número 16, del carrer Mulleras. La Cambra ha apostat per un local més cèntric i més gran, des del qual atendrà els més de 500 associats que té als municipis de la Garrotxa. Els socis de l’entitat gaudeixen d’un ampli catàleg de serveis immobiliaris integrals, des de qüestions relatives a l’àmbit jurídic fins a l’administració de comunitats, entre d’altres.

La Cambra va inaugurar oficialment la nova seu a finals del mes passat, en un acte on hi va assistir una nodrida representació de la societat garrotxina. Esteve Hugas, president de la Cambra, va recordar l’esdevenir històric de la Cambra aquests 30 anys, des que el 18 de setembre de 1987 es va obrir la primera oficina al número 41 del passeig d’en Blai d’Olot. Tan bon punt la Cambra es va instal·lar a la capital de la Garrotxa va iniciar el que Hugas va qualificar de “primera i important col·laboració amb el municipi d’Olot”, mitjançant una empresa anomenada RASA constituïda al 100 per cent amb capital de les Cambres i creada amb l’objectiu de construir habitatges de protecció oficial. RASA va contribuir a remodelar i obrir la zona del carrer Esglaiers amb el de Sant Francesc i va aixecar tres blocs d’habitatges, que van propiciar una petita remodelació urbanística del sector.

Del passeig d’en Blai, la Cambra va ampliar espai i serveis i el 1990 inaugurava unes noves instal·lacions als baixos del carrer de Sant Francesc. En aquest local la Cambra s’hi ha estat més de 20 anys, fins que un cop més l’oferta de serveis i el nombre d’usuaris han aconsellat el trasllat a la seu que encara no té un mes de vida. Per a Esteve Hugas, la nova ubicació permetrà la Cambra olotina “contribuir a activar comercialment aquesta zona aprofitant la remodelació del Mercat Municipal i de l’Hospital de Sant Jaume”.

Hugas va recordar l’ampli catàleg de serveis que posa a disposició dels propietaris la Cambra i els va animar a aportar immobles al mercat de lloguer, tot recordant que gràcies al Pla Reformar i Llogar de la Cambra, edificis i immobles que estan en males condicions queden rehabilitats en poc temps amb un cost baix i de seguida troben llogater, com ha demostrat el Pla a Girona.

En aquest sentit, Miquel Costa, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana, ha expressat que “tant a la Cambra com al mateix Ajuntament ens agradaria poder disposar d’una oferta més àmplia de pisos de lloguer per tal que les persones que en cerquen un puguin triar una mica més en funció de les seves necessitats. Ara tot just hi ha immobles per cobrir l’oferta”, explica.

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit