Últimes notícies

La Legítima i els drets al Cònjuge

legítima

Podem nomenar hereu lliurement a qui vulguem ?

Tenen dret els nostres familiars directes a una part del patrimoni que deixem quan ens morim ?

Que és desheretar ?

Quin dret li queda al cònjuge ?

D'entrada podem afirmar que qualsevol pot deixar els seus béns, a través de l'atorgament d'un testament, a qui vulgui; sigui, o no, un familiar directe.

No obstant, en el Llibre Quart del Codi Civil de Catalunya ( igual que succeeix en el dret espanyol ) la institució de la LEGÍTIMA constitueix un límit a aquesta llibertat de testar.

+ info

La comissió europea defensa la retroactivitat de les clàusules sòl

clausula sol hipoteca cambra propietat

Com ja hem informat a anteriors articles,des de fa temps, per part dels tribunals de l'estat espanyol s'ha anant establint una doctrina jurisprudencial que determina en quins casos les clàusules sòl, incorporades per moltes entitats financeres en les seves escriptures de préstec hipotecari, s'han de considerar nul·les per abusives o per infringir la normativa en matèria de protecció dels drets dels consumidors.

+ info

Evolució de l’índex del preu de consum i l’índex del preu de l’habitatge de lloguer - Octubre 2015

ipc octubre

Actualització de la renda de lloguer segons IPC o l'índex d'habitatge de lloguer

Les clàusules d'actualització dels preus de la renda de lloguer, normalment es basen en la variació d'un dels índex que es mostren en el gràfic, per tal de que la renta pactada es vagi adaptant segons l'índex convingut.

+ info

El consell de Cambres de Catalunya a l’Smart City Expo

smart city expo

La rehabilitació basada amb l'eficiència energètica pot generar un estalvi de fins a 1150 euros l'any, segons un estudi realitzat pel Consell de Cambres de Catalunya presentat a l'Smart City Expo de Barcelona.

Agustí Pujol, president del Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya, ha presentat aquest dimarts un estudi sobre la rehabilitació patrimonial basada en l'eficiència energètica. L'estudi s'ha presentat a Barcelona dins la Fira Smart City Expo.

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit