Últimes notícies

L’impost sobre habitatges buits

comparaixença parlament 23 de febrer

El Parlament ha aprovat la llei de l'impost sobre els habitatges buits, que va ser publicada en el D.O.G. del 23 de juliol i va entrar en vigor l'endemà, que crea un tribut per gravar els que han estat desocupats més de dos anys sense causa justificada amb l'objectiu de reduir-ne el nombre i potenciar el lloguer social, especialment en el cas de la important bossa d'habitatges propietat d'entitats financeres.

+ info

Evolució de l’índex del preu de consum i l’índex del preu de l’habitatge de lloguer (Juliol 2015)

ipc juliol

Actualització de la renda de lloguer segons IPC o l'índex d'habitatge de lloguer

Les clàusules d'actualització dels preus de la renda de lloguer, normalment es basen en la variació d'un dels índex que es mostren en el gràfic, per tal de que la renta pactada es vagi adaptant segons l'índex convingut.

Si tens dubtes a la hora d'aplicar el sistema d'actualització pactat o vols assessorament a la hora de redactar un nou contracte, vine al servei Jurídic de la Cambra i t'informarem!

Truca al 972 200 616 o contacta'ns a través del formulari web

Joan Terrades, cessa com a President de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona i Esteve Hugas en pren el relleu

Nou president cambra

En la reunió de la Junta de Govern de la Cambra del 28 de Juliol, Joan Terrades i Batallé va cessar en el càrrec com a President de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, després de 14 anys de dedicació a aquesta entitat associativa sense ànim de lucre fundada l'any 1920. El relleu el pren el Esteve Hugas i Maurici qui fou elegit per unanimitat de la Junta de Govern de l'entitat. En la mateixa, es va expressar el reconeixement de Joan Terrades a la labor i dedicació a l'entitat durant aquests anys.

Durant aquest últim any, Joan Terrades, també per raons personals, ja havia cessat dels càrrecs com a Vicepresident del Consell de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya i com a Vicepresident de la Confederación de Cámaras de la Propiedad Urbana, aquesta última membre de la UIPI (Unió Internacional de Propietaris) que agrupa a les associacions de Propietaris de 28 països europeus.

+ info

Tornar la fiança al llogater?

retorn fiança lloguer

La devolució de la fiança al llogater és una de les qüestions que genera més problemes en matèria d'arrendaments, quin és el procés i consideracions a tenir en compte?

Una vegada s'ha acabat el contracte de lloguer, s'ha de procedir a la devolució de la fiança:

  • El propietari o arrendador vindrà a la Cambra i allà es farà el tràmit davant l'Institut Català del Sòl (Incasòl) per a la devolució, que es farà per ingrés directament d'aquest Institut al compte corrent del propietari.
  • La devolució es farà sempre al propietari i mai al llogater o inquilí, ja que qui fa i ha de fer el dipòsit, és el propietari, per bé que amb diners del llogater (fes click aquí per veure els tràmits).
  • L'Incasol té 21 dies per a fer el retorn (tarda uns 15 dies aproximadament).

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit