Últimes notícies

La Cambra de la Propietat Urbana celebra el 30è aniversari a Olot canviant a una seu més cèntrica

Inauguracio

Facana

La Cambra de la Propietat Urbana a Olot celebra aquest 2017 el trentè aniversari de la seva existència a la capital de la Garrotxa. La fita més destacada d’aquest aniversari és la nova ubicació de l’entitat, que s’ha traslladat al número 16, del carrer Mulleras. La Cambra ha apostat per un local més cèntric i més gran, des del qual atendrà els més de 500 associats que té als municipis de la Garrotxa. Els socis de l’entitat gaudeixen d’un ampli catàleg de serveis immobiliaris integrals, des de qüestions relatives a l’àmbit jurídic fins a l’administració de comunitats, entre d’altres.

+ info

La justícia europea concedeix la retroactivitat total de les “clàusules sòl”

sol

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va dictar el 21 de desembre passat, l’esperada sentència que corregeix la doctrina del Tribunal Suprem  sobre la retroactivitat de les anomenades clàusules sòl de les hipoteques comercialitzades per quasi tots els bancs abans de la crisi econòmica.

 El TJUE en la seva sentència considera que la jurisprudència espanyola que limita en el temps els efectes de la declaració de nul·litat de les clàusules sòl contingudes en els contractes de préstec hipotecari a Espanya és incompatible amb el Dret de la Unió.

En definitiva, el TJUE estableix que en cas que la clàusula sòl sigui declarada nul·la per un tribunal espanyol, la devolució d’allò cobrat de més s’ha de fer des de l’inici i no des del 9 maig de 2013, com va dictaminar el Tribunal Suprem espanyol.

 

+ info

El Pla Reformar i Llogar, la millor opció pels propietaris d'immobles envellits o tancats

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona molt satisfeta del resultat de sis anys de projecte

fon 01 abans

La finca abans de la intervenció


fon 01

La finca després de la intervenció

 

Ara fa sis anys, la Cambra de la Propietat Urbana de Girona va posar en marxa per primer cop el programa Reformar i Llogar, amb l’objectiu de facilitar al propietari la reforma, rehabilitació i lloguer del seu pis buit. La gran novetat del projecte era, i continua sent, que el propietari coneix perfectament els costos de la reforma abans de començar, quan es produiria el retorn de la inversió i els especialistes de la Cambra li entreguen l’immoble claus en mà un cop aprovat el projecte de remodelació.

La crisi econòmica ha acabat convertint el projecte Reformar i Llogar en una molt bona alternativa pels propietaris d’immobles envellits o tancats i també pels clients que no es poden permetre un pis o una casa de propietat però en canvi estan disposats a pagar un lloguer assequible entrant en un immoble que després de la reforma no és que sembli nou, és que ho és.

+ info

La bombolla immobiliària dels lloguers vista des de Girona

 

es lloga

Fa unes setmanes que apareix reiteradament en els mitjans de comunicació l’expressió “bombolla immobiliària” referida al mercat de lloguer. A mida de reiterar la notícia potser ens acabarem alarmant, però entenc que no hauria de ser així i més quan les dinàmiques del mercat de lloguer poden ser diferents en una ciutat com Barcelona respecte d’altres indrets de Catalunya.

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit