Últimes notícies

LESIONS A L'EDIFICI PROVOCADES PER L'AIGUA

 

HUMITATS 3

Val la pena portar a terme revisions periòdiques i fer actuacions de manteniment.

Les lesions més freqüents en un edifici són les ocasionades per l'acció de l'aigua. En molts casos, amb una detecció a temps i amb les actuacions de manteniment oportunes, aquestes lesions no comportarien un elevat cost econòmic per reparar-les, no augmentarien les afectacions i, fins i tot, no sorgirien els conflictes que comporten quan no es realitza una acció preventiva.

Un edifici és susceptible de patir lesions per l'acció de l'aigua, que pot provenir de l'exterior (coberta, façanes, subsòl, etc.) o de l'interior (canalitzacions d'aigua i sanejament, condensacions, etc.). Aquestes lesions poden tenir l'origen en un defecte de construcció, un mal disseny constructiu, una circumstància accidental o, en moltes ocasions, en la manca de manteniment.

+ info

MALES PERSPECTIVES FISCALS PER AL LLOGUER D'HABITATGES

guia irpf

 

A partir de l'1 de gener de 2015, s'eliminaran les deduccions dels lloguers a l'IRPF i desapareixerà l'exempció del 100% per als propietaris amb llogaters menors de 30 anys i amb ingressos superiors a l'IPREM.

L'arrendament d'habitatges surt perjudicat amb la reforma fiscal de l'IRPF que actualment està en tràmit i que es preveu que entri en vigor el gener de 2015.

La nova regulació perjudica tant els propietaris com els arrendataris.

Els propietaris, si bé conservaran la bonificació del 60% aplicable als arrendaments d'habitatges, perdran la del 100% que els era aplicable quan els llogaters eren menors de 30 anys i els seus ingressos eren superiors a l'IPREM (per a 2013: 7.455,14 €). Les previsions són que, a partir de l'1 de gener de 2015, per a tots els supòsits els serà aplicable una bonificació del 60%.

+ info

EVOLUCIÓ DEL PREUS DELS HABITATGES DE LLOGUER 2014-3T

A LA CIUTAT DE GIRONA, ELS PREUS DE LLOGUER, NOVAMENT RECUPEREN EL NIVELL DELS 500 €, MENSUALS, A FIGUERES EL LLOGUER ES MANTE EN ELS 400 € DE PROMITG, MENTRE QUE A OLOT, UN TRIMESTRE MÉS, ELS LLOGUERS SEGUEIXEN INVARIABLES EN ELS 350 €. 


e2014-3t preus

+ Veure informe complet

READAPTACIÓ CAS PER CAS DE LES ANTENES DE LES COMUNITATS

antena1 Mobile

Les comunitats de propietaris hauran de fer les adaptacions al més aviat possible, abans de finalitzar el 2014, per no perdre cap canal.

El 19 de setembre passat el Consell de Ministres va aprovar, mitjançant el Reial Decret 805/2014 el nou Pla tècnic nacional de la televisió digital terrestre, així com el Pla d’actuacions per a l’alliberament del dividend digital, pel qual s’estableixen els nous canals d’emissió per tal d’alliberar, abans de l’1 de gener de 2015, les bandes de freqüència de 790 Mhz a 862 Mhz (canals que van del 61 al 69), ja que són reservades al servei de telefonia 4G. Això comportarà de manera imminent l’adaptació de tots els edificis que disposin d’antenes col·lectives amb sistemes d’adaptació modular o centrals programables.

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit