Últimes notícies

Hisenda: declaració obligatòria per comunitats de propietaris del model 347

 

model 347 blog cambra


 

Enguany el termini de presentació es redueix a l’últim dia de febrer


D’acord amb la nova regulació (Reial decret 828/2013, de 25 d'octubre, BOE 26/10/2013), es va determinar que les comunitats de propietaris quedaven obligades a presentar la declaració d'operacions amb tercers. Parlem del model 347 que aquest febrer s’ha de presentar obligatòriament amb les dades econòmiques corresponents a l’any 2015. Des de la seva entrada en vigor no hi ha hagut cap canvi en quant a la regulació.  Recordem que és el segon any que el model 347 obliga a les comunitats de propietaris sota el règim de propietat horitzontal.

Des de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona et facilitem tota la informació que necessitis perquè la teva comunitat de propietaris pugui presentar el model 347.

+ info

Lesions habituals a les façanes d’un edifici

façana2

i la importància d'un assessorament tècnic especialitzat...

Les façanes són la cara visible des de l'exterior dels murs verticals que tanquen un edifici. Les façanes, com totes les altres parts d'un edifici, estan sotmeses a l'aparició de lesions que poden tenir l'origen a l'envelliment dels materials, a un mal disseny constructiu, a un defecte de construcció, o bé a una circumstància accidental; en les façanes, pel fet d'estar en contacte directe amb l'exterior, hi intervé també l'acció continuada dels agents atmosfèrics.

+ info

Evolució de l’índex del preu de consum i l’índex del preu de l’habitatge de lloguer - Desembre 2015

ipc desembre

Actualització de la renda de lloguer segons IPC o l'índex d'habitatge de lloguer

Les clàusules d'actualització dels preus de la renda de lloguer, normalment es basen en la variació d'un dels índex que es mostren en el gràfic, per tal de que la renta pactada es vagi adaptant segons l'índex convingut.

Si tens dubtes a la hora d'aplicar el sistema d'actualització pactat o vols assessorament a la hora de redactar un nou contracte, vine al servei Jurídic de la Cambra i t'informarem!

Truca al 972 200 616 o contacta'ns a través del formulari web

Evolució del preu dels habitatges de lloguer 2015-4T

Els lloguers es normalitzen i finalitzen l'any 2015 en els valors més habituals i repetits dels darrers anys. AGirona es mantenen els 500€ de mitjana. A Figueres s'observa una petita baixada i se situen en el seu preu més repetit de 450€, mentre que a Olot amb un petit increment es tornen a situar en el seu preu habitual de 350€

e2015-3t preus

+ Veure informe complet

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit